Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 16 Januari 2014

Hai Sayang Sayang




Dah bertukar tahun baru nak buat n3. Mood di bawak arus banjir kot...Hehehe. Sejak kuantan dilanda banjir hari tu keadaan sangat-sangat kelam kabut dan kami orang-orang Kuantan memang sangat-sangat diuji oleh Allah. Alhamdulillah kami berjaya menghadapi dengan tenang dan sabar Segalanya ada hikmah tersembunyi..... sewaktu darurat dan kecemasan,  baru kami kenali pemimpin yang mana 'kangkung' yang mana 'brokoli'. Hehehehehehe boleh peribahasa gitew??? Oklah...nanti ada masa saya citer pasal banjir tu yer.

Tahun 2014 my doter Cik Bieha dah masuk Pra Sekolah 6 Tahun. Syukur tak ada masalah nk ke sekolah sebab dari 4 tahun dah Tadika. Beza nya Pra Sekolah Cik Bieha bergaul dengan murid-murid yang agak jauh beza umur dengan dia. 

Salam rindu pada kawan-kawan blogger semua. Insyaallah saya BW rumah kawan-kawan. Terima Kasih pada kawan-kawan baru yang sudi follow blog kangkung ini. Kenapa kangkung? tak taugeh ke kacang buncis? Zasssssssss............



36 ulasan:

Khai♥Rin : anies berkata...

sy terfikir jg..cm ne agk nyer akk sekeluarga hadapi banjir... gelombang kedua ni mcm mn pula?
comel cik bieha kite berbaju kurung biru di pagi raya...eh.. pulak ;-)

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea. alhamdullilah. welcome back kakak! i missed u. comelnya bieha. besar dah dia. bagus gak bagi dia masuk dari 4 tahun. senang dia nak berdikari bila dah masuk sekolah rendah kann :)

Nurzakiah Hanum berkata...

comelnya

Deqla Manjew berkata...

hye to u too kak.. hai cik bieha comey..lama menghilang yer..rinnnduuuuu...

Deqla Manjew berkata...

astaghfirullahalazim.. slama ni deqla x follow blog akak ni? terkejut tau.. tergerak hati sesaja nak klik kat tmpt follow tu td.. baru prasan.. haihh... sorry tau kak.. ok dah followed..

Tihara berkata...

jalan2 kat sini :)

Tihara berkata...

haha kangkung n brokoli gitew..

Tihara berkata...

selamat bersekolah Bieha, moga dapat kawan n cikgu yang baik2 n frenly..punye banyak kalinya hakak komen, hahak

Aisy Nasiha berkata...

Wah cik bieha dah mula sekolah pra ya... moga rajin belajar ya.. patutla dah lama tak asa mengedit blog...

Kesuma Angsana berkata...

walla mmg comel sgt dier cik beiha ni ! done nuffnang yer

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ berkata...

comelnya dia p sek;) jmput singgah blog dila;) nak cantik x?

Mieya Atiera berkata...

comel nya your daughter sis

NzA berkata...

Lamanya neolopah menyepi. Rindu tau..hik.hik.hik.
?

lieyalatif berkata...

ape yg penting semua dah kembali okey yeak...betul tu penangan banjir teruk tu mmg amik mase nak pulih balik...lagi2 kalo yg rumah totally lost tu...ade gak kawan blogger lieya terus rumah die...kesian tgk....

amboi kemain comel anak dare ...

QasehnyaRania berkata...

kangkung ke brokoli sy amik brokoli. hihi. kangkung x leh telan la..

harap harap semuanya pulih kembali..

Chic Na berkata...

brokoli goreng tepung sedap kak.. hehehe.. dah besar cik bieha..

Zamani Abe berkata...

baju kurung tu, uniform rasmi tadika ke? comel & cantikk

anajingga berkata...

comeinya cik bieha nak ke sekolah..salam ukhuwah dari ana.

ANIM berkata...

nea..lamanya tak dengar khabar, masa kuantan dilanda banjir, kak tertanya2 camna kisah nea dan cik bieha. alhamdulillah..selamat semuanya

Nurul Aini berkata...

Rindunya dekat akak..dah lama sangat tak singgah sini. Comel sangat adik bieha. Rindu serindu-rindunya. ^_____^

Nurul Aini berkata...

Rindunya dekat akak..dah lama sangat tak singgah sini. Comel sangat adik bieha. Rindu serindu-rindunya. ^_____^

NinaAz berkata...

Da masuk pra dah diaaa. Belajar rajin2 yeaa

czueka zulaikha berkata...

alaa comelnyaaa! semoga semuanya pulih kembali :)

Aisy Nasiha berkata...

Ai bieha dan ibu... nape tak update blog ni.. mana kisah terbaru?

Terima kasih tanya kabar Naim.. dah makin sihat arini tapi blm aktif sgt..

Illy Farishah @IF berkata...

lamenye akk x update.. rindu

Nur Haziqah Mohd Rosli berkata...

comelnya anak akak ! hehe. mesti dia seronok pergi sekolah =D

QasehnyaRania berkata...

assalam.
lamanya akak menyepi.sibuk ye!!

Wak Gelas berkata...

salam ramadhan cik kak nabihah tuu.,

Bihah berkata...

Bihah dah follow blog ini,kalau sudi follow balik blog Bihah dan singgah selalu
http://bicarabihah.blogspot.com terima kasih

namyyul nurulazila berkata...

Bieha makin comel..geram tgk, nak sayang pipi ckit..muah muah muah =)

Harith Iskandar berkata...

wahhhh comelnyer diaaaa

Nadia Syakila berkata...

comelnya bieha, selamat bersekolah sayang !

Syah berkata...

Assalamualaikum...hai2..

Saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case dan etc.
jemput lawat blog saya

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

ig saya : @nurnasuha96_

whatsapp: +60196117811

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Norain Omar berkata...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)