Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Selasa, 19 Jun 2012

Adab dan Petua Makan

Dah lama tak update Blog, bz tahap gaban..... cita2 tinggi nk jadi blogger, bab update mulalah culass mulass... terima kasih alisya yayang sebab remind NSR. Ari ni nk share pasal Adap n petua makan especially dengan anak2 kite. Sebab hari2 kite makan, sehari pun paling sikit 2 kali kite makan. Kalau kena time selera mau2 3-4 kali makan. Petua ni aku ambil dari fesbuk Dr Haji Tengku Asmadi. Jom kite tgk petua ni :

Sebagai ibu dan ayah semestinya kita mahukan rezeki dan makanan yang di suap oleh anak2 kita bukan sahaja dari segi sains nya berkhasiat dan penuh nutrien tetapi dari segi agamanya berkat dan mendapat keredhaan Allah. Perkongsian ini adalah ilmu kepada diri sendiri dan kawn2.Semoga ianya dapat menjadi momentum perubahan dalam hidup seharian kita....Insyaallah.  

2 ulasan:

mummy alisha berkata...

sy suka makan makanan orang lain

nea lopah berkata...

Tolong bayarkan makanan org lain lagi lah saya suke =)