Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 7 November 2013

Omega Guard Shaklee Untuk Lelaki wanita dan Kanak-kanak



Lama jugak tak bern3, maklumlah pahang cuti panjang.  Isnin MB umum cuti sempena Final Piala Malaysia. Selasa pula Maal Hijah. Apapun Syukur alhamdulillah, akhirnya Pahang berjaya setelah 21 tahun menanti. Apapun juga Kelantan tetap hebat dan berpengalaman dalam Final Piala Malaysia. 

Hari ni saja nak share pasal produk shaklee yang nealopah dah cuba. Bukan nk promote ke apa-apa occay! Cuma nak share perkara yang baik. Selalu balik kerja badan ni penat dan lesu. Lepas makan ni alhamdulillah bertenaga.  Jom baca manfaat lain Omega Guard ni.



26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Sumber info di SINI
Lepas baca ni amacam rasa perlu tak kawan-kawan makan Omega Guard ni? Maklumlah umur masuk 30an ni perlulah ambil supplement, supaya kencang hingga ke tua...hehehehe



18 ulasan:

Sheila Salim berkata...

assalamualaikum kak nea.. wahh bestnya. bagus lah produk shaklee ni kannn :)
lama sheila tak jejak sini... rindu

Farah Waheda Wahid berkata...

ha ah ye lah...pahang cuti lama...

Nurzakiah Hanum berkata...

bagus ek

Sura Mohd berkata...

wahhh dah berShaklee..bagus2..jaga kesihatan jangan tunggu sakit baru nak mencarik..*tahniah buat Pahang..Pahang memang patut menang ari tu..:)

Tihara berkata...

bagus jugak eh supplement ni..

Khai♥Rin : anies berkata...

amboiii berSHAKLEE ye ;-)

NzA berkata...

Tahniah utk pasukan pahang...
Bykkn kebaikan pengambilan suplement ni NL, akak pn ambil suplement,cuma xboleh trlbh cz ada kesan jngka masa pjg menurut seorg doc, kenalan akak. Trkdg akak kurgkn dos yg diambil.

ANIM berkata...

seronokle ya..
cuti lama..

Deqla Manjew berkata...

produk shaklee mmg terbukti keberkesanannya.. wahh.. syoknye akak cuti panjang.. ;)

Kesuma Angsana berkata...

wah bagus ni yer !

nurbijen berkata...

saya bagi omega ni utk anak-anak...
Kalau Danish, nampak dia makan lebh berslera lepas consume omega ni :)

MulutPayau berkata...

Bagus produk shaklee ni kan..

Aisy Nasiha berkata...

bagus mood bila bercuti panjang, kan?

saya setuju produk shaklee mmg baik..kesannya boleh nampak. pernah beli, tapi saya makan tak abis, haa.. pemalas nak telan... last ada tersedia kat dapur tu...

PearlVelvet SueQys berkata...

morning & singgah pagi membaca !

izan mama mia berkata...

masalah income tak kencang nak bl produk ni mahal..huhu

QasehnyaRania berkata...

macam best je.macam best je.best ke.hihi

Riedaffya ibrahim berkata...

umur da 30an ni kene amik supplimen la...mcm sy gak....byk penyakit

Ibu Lala berkata...

Klw ikutkan byk suppliment kena ambik. Kan...