Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 14 Jun 2013

Karnival Sukan Mahkamah Malaysia part 2

Negeri-negeri di bahagikan kepada 6 zon 


Dah petang-petang baru ada masa nak update blog. BW pun masih banyak hutang. Slow-slow kayuh yer.   Penatnya saya 2 hari ni, penatnya lain dari hari bekerja biasa yang hanya duduk di dalam opis. Jadi AJK yang terpaksa kesana kesini ditambah pula dengan cuaca yang panas. Itupun saya skip kehadiran di waktu malam kerana Cik Bieha yang tido awal dan tak ada siapa nak jaga. Tok Laki pulak kerja.

Sambung cerita pasal Sukan Mahkamah Malaysia yang sedang berlansung sekarang. Mahkamah-mahkamah negeri yang terlibat di bahagikan mengikut zon masing-masing. Ada 6 zon yang bertanding semuanya.   Pahang of course Zon Pantai Timur. hehe. Jumlah Atlet saya tak pasti tapi bila di tambah , AJK dan yang terlibat dalam sukan ini adalah  lebih kurang seramai 800 orang. Mengikut kupon makan yang kami sediakan.



Aturcara karnival sukan

Antara acara-acara yang di pertandingkan adalah Badminton, Dart, Bola Sepak, Bola jaring, Ping Pong dan Bola Tampar. Penginapan para peserta pula adalah di Kolej Profesional Mara, Kuantan. Acara sukan berlangsung di Kompleks Sukan Universiti Islam Antarabangsa Kampus Kuantan. Jarak antara tempat penginapan, mahkamah dan kompleks sukan adalah berdekatan. Dalam lingkungan 5 - 10km.

Persediaan sebelum perbarisan untuk majlis perasmian.


Antara atlet dan penyokong  Zon Timur


 Tuan blog prepare nugget dan sosej utk jual di Gerai kelab.

 
Errr... nak air apa? Asam boi? Teh bunga @ bandung cincau? Rm1 satu cawan.


Nealopah : Esok last day karnival sukan, malamnya ada Dinner di Zenith Hotel.





14 ulasan:

Chic Na berkata...

wahhh asam boi pun ada? best best best..

izan mama mia berkata...

wah penatna kalau sukan ..ehe

nurbijen berkata...

nampak meriah sambutan sukan tu...
NL nak air asam boi satu... dah lama tak minum ni :)

Nafira usof berkata...

meriahnyeeee..
mesti sonokkan~
sesekali joint karnival cam nih~

NzA berkata...

meriah sungguh.....nk sosej 1....

ANIM berkata...

Cik bieha tak tengok sekali ke?

P/s setiap kali ada peluang ikut en.suami p sukan jabatan luar kedah, kami ikut juga tapi 2 abdul tak mo tengok "org2 tua" bersukan katanya. Sabo ajalah....

Tihara berkata...

meriah juga sukan ni ye nea lopah :)

Nurin berkata...

mintak perhatian!

http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/06/attention-please-followers-blog-ni-sila.html

Yumida Huda berkata...

wah..syoknye
sedap pulak air ais kakak tu
cam nak minum je

Azian Elias berkata...

Wahhh...org hakim, org pendakwa bagai bersukan ye...

Yg penting air asam boi best..

xila xotmy berkata...

mahkamah? hehe teringin nak join mcm gini lg ;p

Deqla Manjew berkata...

wahh byk acaranya tu.. owh akak dan rkn2 bukak gerai bagai la ye? nak air cincau satu!

Kesuma Angsana berkata...

pasti meriah kan!

Cho Zila berkata...

teringat dulu2 .. memang sangat penat tp kenangan terindah gitu..