Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Rabu, 5 Jun 2013

Masak di Pantry

Kerabu pengganti sambal belacan, kami tak ada lesung batu nak menumbuk.


Projek tengahari semalam. Kitorang memasak kat pantry opis. Sebenarnya kitorang dah jemu makan di kafe opis, asyik2 menu yang sama, bukan itu saja, mahal plak tu. Rasa pun tak berapa nak sedap. 

Akhirnya kitorang memasak guna multicooker, menjadilah jugak sayur lemak labu, ikan masin goreng dan kerabu mangga. Bahan-bahan basah tu kolaborasi dari dapur rumah masing2...angkut ke opis. Hehehe. Bila memasak ramai2 ni macam kenduri pulak rasanya. Meriah pantry! Felling cabaran luar Masterchef pulak. kunun....kuat betul saya ni berangan.Kikikikiki... Sambil berbual2....bergurau2...akhirnya siap semua menu kami. Time makan siap tambah2 nasi...mood diet masing-masing pun campak  ke Laut China Selatan.

Hari ni cadangnya nk masak singgang, tapi ramai pulak yang bercuti, Mc dan EL so tunda hari esok lah pulak. 
Tak lengkap tanpa ikan masin


Bubur Lambuk ni di masak di ofis pada hari kelmarin. Sebab terlalu sedap, saya tapau bawak balik ke rumah. Menu ni memang selalu kami masak di opis sebab ramai peminatnya.




24 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya
nak skit

el berkata...

tudia bubur lambuk sempat ag buat..cayalahhhhhhhh
cam best lah multicooker tu haha

Sheila Salim berkata...

assalamualaikum kak nea.perghh terbaik dapat officemates camni. seronok gila masak2 kat ofis. heheheheh. terliur sheila kaaaakkkkk :D

♥ Wina ♥ berkata...

bestnyeee boleh masak² kat pantry..rajin betul kami semua :)

Khai♥Rin : anies berkata...

ni kira pot xde luck la ye kak ;-)

izan mama mia berkata...

wah bestnyer..makan bersama kawan2 mmg sedap..xperlu lauk sedap...

Zee Suhaini berkata...

tengok bubur lambuk terus ingat bulan puasa..dah sinonim..

:: Mrs.Eady :: berkata...

alaa sedap nyer!!

Tihara berkata...

lepas ni cafe mahai tu tutup le gamaknye..sedapnya bubur lambuq, nak cket :)

wawa syaida berkata...

sedapny tengok bubuk lambuk tu...kalau x keberatan, share la resepi ny... :)

ANIM berkata...

ni dah bukan pot luck..masak kat ofis dah ya..hee..

p/s kak dah emel..dah terima?

umi alya berkata...

untungnya boleh masak2

ieda immi berkata...

ya tuhannnnnnnnnnnnnnnn menjadi jugak tuu .. sodap nieee ;)

emy pokden berkata...

salam kenal...
ermm..sedap sy tgk tu...

Daddy Ziyyad berkata...

Best betul main masak2 macam ni kat pantry..Saya pun nak kerja kat opis awak la....boleh tumpang makan...hahaha

LYAfrina berkata...

SEDAPNyer..biasa jumpa bln pose je

eita berkata...

kalau makan ramai2 mau lingkup periuk ni

Aisy Nasiha berkata...

adegan masak2 ni, kat mana pun kalau bneramai memang sedap jadinya.kan? lagi lazat daripada yang biasa

MulutPayau berkata...

Wahhhhh bestnya dapat masak dan makan2 bersama kawan....alahaiii..bubur lambuk tu nampak menggoda sangat......

Mimie Najib berkata...

bestnya boleh main masak2 kat opis.. =)

Deqla Manjew berkata...

kat opis sini pun ada gak buat mcm ni.. masak kat pantri... ;)

Kesuma Angsana berkata...

seronoknyer !

Chic Na berkata...

bestnya pantry. siap boleh masak lagi..

Riedaffya ibrahim berkata...

syok kalo masak kat opis kan...makan pon menambah...yg diet pon kelaut diet tu..heee