Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Selasa, 4 Jun 2013

Masterchef Cilik

Bila dapur panas, Watak jadi jelas..... tagline Masterchef Celebriti Musim kedua. Antara rancangan TV feveret Cik Bieha. Kalau tidur awal, esok mesti dia nak tengok ulangan. 

Rupanya anak dara nealopah ni mmg suka memasak. Masa kitorang ke IKEA hari tu, dia senyap di suatu sudut. Menggelabah jugak lah Tok laki cari anak dara dia. Rupanya...............sedang sibuk di dapur masterchef. Hehehehe


Memastikan peralatan cukup lengkap sebelum memasak 


 Jenguk-jenguk aunty celina, che tah, uncle cat farish masak apa tu????

Ok.....mulakan cabaran mencipta resepi. Harap2 minggu ni tak tersingkir. Hehehe


Nealopah : Apapun minat Bieha, selagi tidak bercanggah dari landasan agama ibu dan abah tetap akan sokong, Insyaallah....


23 ulasan:

umi alya berkata...

wahhhhhh ada bakat tu

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea. alahaii comelnya biehaaa. pasni boleh tolong ibu memasak. yeayyyy :)

Nurzakiah Hanum berkata...

ala comelnya dia

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

comelnyer dier.. cantiklah kabinet katik ni kak...

JUK DIN berkata...

bagus tu...ajarilah anak pompuan memasak yg simple2 sejak kecik. nescaya mrka akan senang hidup kendian hari..

wawa syaida berkata...

comelnye dia...kecik2 dah minat memasak...bagus la :D

NinaAz berkata...

waahh.baguslahhh. kecik2 dah rajin :)

ieda immi berkata...

ekkeke kan
risau hilang dah lah tmpt besar
amboiii memang nak kena masuk chef celebriti nie ...

Nurfaezah Abdullah berkata...

waa minat memasak ye :)

Kakzakie berkata...

Ibu pun suka sebab satu darinya ibu boleh lepas tangan sebab anak dara dah buat semua...

Khai♥Rin : anies berkata...

msk telur goreng ke cik adik???? ;-)

Deqla Manjew berkata...

comel dan rajinnya anak dara sorang tu.. bagus la bieha ni..sentiasa bertudung..suka tgk..

azi berkata...

Bila macam Adik Aishaa yang suka "mengacau" akak memsak kat dapur...konon-konon peserta Master Chef..he..he..:)

MulutPayau berkata...

Dari kecik dah minat masak....bagusnya...suka akak tengok...

Aku Penghibur berkata...

alooo comelnye.. hehehe okeylah ada jugak minat nak memasak.. bagus2

Kesuma Angsana berkata...

dah tunjuk minta tu, mesti berbakat ni

Kesuma Angsana berkata...

"tunjuk minat" hehehe, done clik2 nuffng juga

nurbijen berkata...

senang la mama nanti... nak makan apa, boleh order dari cik bieha...

LYAfrina berkata...

alahai comeynyer.. bgusla..kecik2 dh minat ke dapur..nmpknyer mama kna beli mini kitchen la

Nastyna berkata...

Perfect kitchen for pretty chef ;) Mmang dia minat masak2 eh, bagus kan.

ANIM berkata...

lagi2 sekarang kitchen tools cantik2 belaka kan cikbieha..
zaman aunty dulu, semua beli kedai apek saja..

Mimie Najib berkata...

bagusnya kecik2 dah minat memasak..

Chic Na berkata...

boleh masuk masterchef cilik ni.. ada gaya.. ;)