Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Isnin, 21 Oktober 2013

Aidiladha 1434H ( part I )





Dah raya ke berapa ni ek?? hahahaha.... baru nak hapdate pasal raya Aidiladha. Cadangnya nak taip n3 ari jumaat lepas, tapi badan ni tak berapa nak sihat. Sabtu dan ahad, the whole day memang sangat-sangat bz kat rumah, setakat bukak FB tu sempatlah, tapi nak menaip-naip ni mmg mokcik nealopah dok dang setarang. 

Hari raya aidiladha saya di Balok, Kuantan Pahang. Rumah kak ipar saya. Biasanya tiap-tiap tahun family buat Qurban kat sini. So, menu pagi raya sementara nak tunggu lembu di sembelih simple-simple jer. Tengahari nanti menu nya tentulah nasi dan sup tulang. Menu sup sebab budak-budak pun boleh makan.



Ketupat Daun Palas dan Rendang Ayam Kampung.

 Laksa mee lidi dengan kuah putih, 

Kuah Laksa air tangan kakak ipar, mmg terbaikk...


 Sembang-sembang sementara tunggu tukang sembelih datang.


P/S : Nanti sambung pasal lembu yang di tumbangkan yer......... kita buat kerja opis ni dulu... hikhikhik




12 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya ketupat palas ngan rendang tu.

Zee Suhaini berkata...

biasa2 pon meriah gak juadahnya..

TelingaBulat berkata...

wow meriah nyeee..ketupat daun palas urmmm sedap

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

Aisy Nasiha berkata...

Berkenan dengan rendang ayam tu... bestnya beraya kat sana dengan ahli keluarga ye....

Cik Puan Rara berkata...

ketupat palas woiii.sedapnya!

umi alya berkata...

ketupat daun palas, sedapnya...

nohas berkata...

laksa mee lidi + kuah putih, tak pernah rasa lagi..laksa pahang ke ni..

Kesuma Angsana berkata...

seronoknyer.. & tq mendoakan Adik yer

eita berkata...

sedap nyer laksa.....

Deqla Manjew berkata...

meriah habis raya qurban akak sefamily..mcm raya puase.. tp biasanya belah pantai timur mmg meriah kan raya qurban? ;)

Khai♥Rin : anies berkata...

adezzzzz laksa tuuuuuuuu