Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 17 Oktober 2013

Sehari sebelum Aidiladha 1434H




Hari pertama bertugas selepas 5 hari bercuti, hamboi tengok angka bukan main lamanye yer...hehehehe. Sekali sekala apa salahnya bercuti lama cikit. Tapi sumpah masa tu memang sangat mencemburui, (ayat sejak mak bapak kite dolu-dolu) rasa macam 2 hari jer. Skala kemalasan nk bekerja tu mmg dah keluar skala kot...hahahaha. Tapi demi mencari sesuap nasi....kugagahi jua menekan pedal minyak ke opis (puiiii......). Ayat novelis pulak... kau ado????

Nak story pasal sehari sebelum raya , iaitu hari yang paling mulia iaitu Hari Arafah pada 9 Dzulhijjah 1434. Jatuh pada 14 Oktober 2013 (Isnin). Kita di sunatkan untuk berpuasa. Ianya khusus kepada orang yang tidak menunaikan haji. Syukur Alhamdulillah, dipanjangkan umur dan dapat menunaikan puasa Arafah bagi tahun ini. Semoga diampunkan segala dosa-dosa yang telah lalu dan akan datang.....amin...

Nanti saya sambung Al -Kisah Qurban Aidil Adha. Nak cari mood menyiapkan kerja-kerja di opis ni, berlambak-lambak....sabau jerlah.


Tayang-tayang menu berbuka puasa saya..... Soto koboi dan Asam pedas ikan kerisi



17 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

wow

Rose Azadir berkata...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Masya berkata...

koboi pun mengiurkan

Nafira usof berkata...

wahhh.. menu buka pose dah macam menu juadah raya.. nanti tayang menu pagi raya plak eh~

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..

lya frust sbb x bpluang nk puasa arafah, sbb time tu period..

Zee Suhaini berkata...

salam aidiladha kak nea..

intanfirdaus247 berkata...

Salam Aidiladha kepada lopah sekeluarga…Maaf ya kak intan baru terjah..:) hope lopah tak merajuk ya..:) terima kasih selalu komen blog kak intan…

lopah, cd qari2 tu berapa qari ya ada,..maksudnya dalam 1 cd tu berapa qari yg perdengarkan bacaan

ros_reeza berkata...

Selamat hari raya Aidiladha :) Masih tak terlambat kan Ros nak ucapkan :)

panjang cuti yer.. Ros tak balik kampung pun..

Riedaffya ibrahim berkata...

tgk menu pon da tergoda...salam aidiladha yg..

❤Kamsiah❤ berkata...

daging korban ada lagi ke dalam peti ais tu hehe...

NzA berkata...

Mengancammmmm....hr tu masa otw blk kelate lalu kt kuantan sentrel tu. Opis NL kt mahkamah yg besau tu ek?

izan mama mia berkata...

syukurlah dpt puasa arafah ..akak mc lak..huhuh..hahaah..soto koboi ???

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea. alhamdullilah. dapat ye akak berpuasa sunat Arafah.. tahun ni sheila miss.. Salam Aidiladha kak nea dan keluarga. sodapnya tengok lauk tu kak...

ANIM berkata...

kalau dijamu menu tukan nea..kak kena disediakan 2 pinggan. mula2 makan soto. lepas tu tukar pinggan makan asam pedas pulak..heee

wantie berkata...

alhamdulillah..saya pun baru tahun ni start.

done follow

Mimi Azirah berkata...

Adeh sedap nye menu buka pose walaupun soto koboi

Deqla Manjew berkata...

perghh sedap tgk soto tu.. lagi2 mkn ngan sambal kicap.. terbaik tu kak..