Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 13 September 2013

Adik Beradik Losong




Tiap kali asben out station ke Terengganu wajib beli produk frozen adik beradik losong ni sebagai ole-ole. Produk adik beradik losong ni ada pelbagai. Rasanya memang sangat sedap . Kebanyakkannya adalah kuih muih tradisional. Antaranya Roti Canai, Roti Keramat, Cek mek molek, Donut, karipap, dan macam-macam lagi lah. Boleh di simpan dalam peti ais maksimum 3 bulan.  Harganya juga berpatutan. Antara RM3 - RM5 sebungkus. 

Lepas ni kalau kawan-kawan ke Kuala Terengganu, jangan ingat keropok jer Losong. Banyak lagi yang jenama Losong. hehehehe.






Nealopah : Seronoknya dapat bercuti 3 hari, apa plan kawan-kawan? Saya tak kemana-mana, bercuti di rumah sahaja dan bawak Cik Bieha berjalan-jalan ke Kedai Buku.



24 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea. bercuti? bestnyaa. sheila rasa balik kg mertua nanti. errr sheila lupa apa rasa losong ni.. tak jelas sangat gambarnya.. al-maklumlah dah setahun tak balik Terengganu :)

Farah Waheda Wahid berkata...

ingatkan keropok jer...he he he...

Sura Mohd berkata...

bestnyer cuti 3 hari..akak 2 hari jer..esok keje lagi..huhuhu..
*sedap ke keropok losong jenama tu?*

Nafira usof berkata...

zura orang Ganu pon tak tau ade makanan camtuh. boleh cuba lah nanti.

Aisy Nasiha berkata...

Kerepok keramat tu macam na? Saya dpat tgk gambar sikit je... ada yg xkluar..ke hp saya yg problem ni...

Rieyn Anna berkata...

ooo..baru tau selama nie byk produk kopok losong nie..ingatkan kopok leko tu je..hihi..:)

NzA berkata...

emmm...sedap...tu semua mknan tradisional org2 pntai timur....

QasehnyaRania berkata...

as-salam,,iye ke saya baru tahu ni kak..hihi

saya pon tak kemana juga

ANIM berkata...

yang lain2 tu ada jual kat sini nea, tapi tang losong langsung tak de, hee
tu sebab duit yg ada nak perabih beli losong aja

eita berkata...

kite yang duk kat tganu ni pun tak pernah makan...macamana orang jauh leh makan ni.huuhuhu

Chic Na berkata...

dekat losong je ke jual ni? sedapnya roti canai segera..

❤Kamsiah❤ berkata...

adik beradik losong hehe..kelakar la pulak namanya..

Tihara berkata...

yg membikinnya adik beradik kut kan, bestnya tganu :)

Rezwatisman berkata...

hehe, saya org teganu pung dok tahu brand nih. tq for info. next time blh cari

izan mama mia berkata...

saya pun suke kopok losong..

Deqla Manjew berkata...

eh! memula deqla sangkakan akak yg saje letak tajuk mcm tu..rupanya mmg nama kepok dia mcm tu eh...hihihi...

Kesuma Angsana berkata...

wah bestnyer !

lieyalatif berkata...

sedap tuh! lieya segale mknn belah2 pantai timur mmg suke...sedap semua kan....

MulutPayau berkata...

ingatkan losong tu utk keropok jer...hihihi..

Harith Iskandar berkata...

ehehe siap ada adik beradik lg tu.... :p

Abe Kie berkata...

beli frozen food..senang nak grg bila ada tetamu dtg atau kelaparan pd malam hari...

Riedaffya ibrahim berkata...

hahahaa..pomot jgn x pomot tu..

herm..diri ini yg lemah berkata...

saya pernah kerja pembuat roti keramat kat sini. sekarang dah berhenti.. tempoh masa yang diberi memang 3 bulan. kalo tarikh luput kat situ bulan 10, maksudnya dia buat masa bulan 7. yg buat kuih2 ni semuanya orang melayu 100%.

**hahaha.. waktu ni saya masih di sini buat kayu keramat..

herm..diri ini yg lemah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.