Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 27 September 2013

Kuih Balang





Salam Jumaat.........yeayyy!! Dah jumaat, esok cuti, lusa cuti....wink..wink... Cik Bieha ada Kem Sahsiah 2 hari . Tinggal lah saya seorang diri dirumah. Tok Laki pulak outstation. sobs..sobs.. =(

Bolehlah saya ambik kesempatan mengemas rumah, sekemas-kemasnya.Kunun, hehehe.....wish me luck! Biasanya kalau dh tinggal sorang-sorang ni mulalah leka tengok movie. Tak hengat dunia.

Keje pun menimbun ari ni, dari pagi hingga sekarang dah setel 30%. Alhamdulillah. Take a break sat, taip n3. Bw sikit-sikit melepas rindu pada raka-rakan blogger. 

N3 ari ni saya nak ajak kawan-kawan cuci mata tengok kuih muih dalam balang. Saya pergi ke Pasaraya Cowboy, seronok cuci mata tgk kuih muih dalam balang ni. Sedap ke tidak?? saya tak tau sebab saya tak beli pun. Cuci mata jer. Ada macam-macam jenis..... macam-macam nama, habaq hang ( pinjam ayat kak azie ).

Rempeyek @ Tempeyek

Biskut Kacang @ mazola

Erkkk.... tak ingat namanye

Biskut Marjerin

Biskut Kepala oooppsss Kelapa & ...........

Biskut dark choclate dan Kuih suji ( Besaq gedabak )



Ok....moh sambung keje semula! Pelan-pelan saya BW yer. Rindu nk bertandang rumah kawan-kawan.



23 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak, sheila kalau dapat kuih loyang. memang sanggup tak makan nasi, tak makan ayam. hehehhe. kesian dia kena duk rumah dengan bieha.

Nurzakiah Hanum berkata...

kat mane nie sis

♥ Wina ♥ berkata...

kat mane ni cowboy nie ye? hehee

Salma Tayo berkata...

haah.besar betul kuih suji tu.xcomel langsung.haha

nohas berkata...

Salam...

My favourite..kuih kacang & kuih kelapa..beli borong mcm ni, lg murah..

Zaitun berkata...

Kalau tahu kat mana nak juga kak Zai mencari hihi...

Nafira usof berkata...

sedapnyeeee!
terliur plak tengok semua kuih2 tuh.
meleleh air liur~ huhuhuhu

azi berkata...

Akak suka makan kuih macam tu ...tengok kuih tu semua buat akak terliur...he..he...:)

Deqla Manjew berkata...

deqla plak slalu ke NSK nk beli yg mcm ni.. murah2 je.. ;)

NzA berkata...

Cowboy kt kuantan ni ek NL..akak dh bbrapa kali lalu sini masa p tmpt angah ttp xsmpt singgah...kalau kt melaka tu pernah la 2-3 kali singgah....suami akak suka sngat tmpt nie.

Masya berkata...

kira serve... nak raya haji nanti hihihihi

Khai♥Rin : anies berkata...

raya hj da smpi ni ;-)

p/s ana muslim ada buat event dgn popular bookstores kt kuantan parade mggu ni...dtg laa

❤Kamsiah❤ berkata...

senang...tunjuk2 dan sediakan rm je hehe...

Nurul Aini berkata...

Salam, akak..Rindunya dekat akak. Saya tenggelam timbul sebab apa ye. Nak kata busy, tak juga. Hilang mood kot. Hehe. Wahh..banyaknya kuih. Pasaraya Cowboy? Tak pernah dengar.. Rambang mata menengoknya.

ANIM berkata...

Kat utara ni pun depa sibuk cari biskut raya. Kalau kat selatan, kurang sikit sebab sambut sehari saja

Aisy Nasiha berkata...

Banyaknya kuih... seronik tgk di saat perut terasa laapar ni.. dah banyak kemas rumah ke tu? Rajinnya

Kesuma Angsana berkata...

wah nampak best2 biskut tu !

hainom OKje berkata...

Peyek tu kalau kurang kacang banyak ikan bilis bestkan nelopah....

ieda immi berkata...

dah lama x singgah cowboy .. kalau akk x berani nak cuba beli .. sbb pernah tahu ada yg cakap .. banyak yg dah lemau dan expired !

HeNRieTTa JoSe berkata...

byknye pilihan...rietta tetap suka dengan kueh yang homemade....yang jual cam gini kurang berkenan dihati...

Chic Na berkata...

wahhh banyaknya.. rasa nak beli semua.. huhuhu..

are_lin@yu berkata...

sdapnya tak pernah tgk kdai jual byk2 gini.

ros_reeza berkata...

memang puas makan kalau beli ni ..