Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Rabu, 24 Julai 2013

Agar-Agar Kering # kuih raya pertama tiba

 RM15 sebekas ( 500gm )


Minggu ni dan minggu depan siap sedialah dengan ketibaan biskut dan kuih raya yang di tempah. Pemalas nak buat, terutama kuih-kuih yang leceh nak buat, macam agar-agar ni. Kuih ni i ollss panggil agar-agar kering, u ollss panggil apa yer? Kuih ni wajib beli tiap tahun dari kawan opis. Homemade u ollss... Beza dengan agar-agar kering biasa sebab ia di gulung nipis-nipis. Kalau yang biasa tu di potong-potong.

I ollss beli 2 balang jer. Lagi 2 balang tu kawan en. asben kirim, sebab tahun lepas dia datang rumah berkenan betul dgn agar-agar tu. Rasanya yang pun tak lah berapa manis. Ekceli nealopah pun idok ler makan sangat kuih-kuih manis ni, tapi sebagai penyeri kuih muih atas meja. Nampak lah kalerful dan meriah cikit dalam balang kuih raya tu.


zoom cikit....nmpak tak gulungan nipis tu? tu yang jadikannya sedap


Pssstttt : U ollss beli ke buat kuih raya. Kalau yang simple2 tu share lah resepi yer... bolehlah nealopah mencubanye ;)


14 ulasan:

NzA berkata...

yelh, nmpk sedap je sbb nipis..biasakan tebal n brkerak dgn gula.
Akak pn dh lama brsara buat biskut raya..semua tmpah..rasanya lbh senang cz jimat tenaga n rumah xbrkecah.

MulutPayau berkata...

akak dah lama tak buat biskut sndiri..semuanya tempah..

Nurzakiah Hanum berkata...

sedap kan

Riedaffya ibrahim berkata...

ingat buat sendiri tadi,..hee

Falsya berkata...

sedapnye..dh lamanye lahai xmakan agar2 kering nie..

Aisy Nasiha berkata...

saya pun suka agar agar ni.... tak muak kalau makan banyak pun...

Deqla Manjew berkata...

agar2 kering? ehh serius deqla x penah lagi rasa.. haha.. ketinggalan deqla ni..

eita berkata...

sedap tu..lain sikit bab dia gulung....

biasa makan yang biasa2 je

Kesuma Angsana berkata...

nampak sedap ni !

intanfirdaus247 berkata...

Salam lopah..Salam Ramadhan..Maaf baru on9..lama sgt x on9..huhu..jarang2…kejap2 je bw..hehe..
wah sedapnya kuih ni..warna warni..kak intan dah lama sangat x buat sendiri..suma beli ja

Kakzakie berkata...

Agar-agar gula batu ni nabihah. Org rajin je yg buat ni.

Chic Na berkata...

time raya je jumpa agar2 kering ni.. hikhik..

ANIM berkata...

arwah nenek kak selalu buat masa dia ada. dipotong dengan pisau berlekuk-lekuk. aah..nostalgia...

Nafira usof berkata...

setakat nih x beli dan x buat lagi.. hahahaha.. tunggu ehsan adik ipar lah nanti.. selalunye ade jer biskut raya untuk kakak dia nih~ hahaahhaha