Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Isnin, 29 Julai 2013

Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur Kuantan

model blog ni...Tetap dan berpencen.


Hari Sabtu lepas 1st time kitorang berbuka di luar, meraikan kawan yang datang dari Perlis. Rindu sangat kat my BFF ni. Kalau sesaja mmg nealopah kurang suka berbuka di luar sebab saya jenis pemalas nak bersesak-sesak dan mencari parking. Lepas berbuka nak bersolat di surau restoran pun terpaksa bersesak. Huh...pengalaman tahun-tahun lepas lah.

Nasib baik jugak lah Ana Ikan Bakar Petai ni area rumah saya . Dalam 10 minit jer dari rumah. So sempatlah berkejar balik sebelum isyak. Hehehe. Ana Ikan Bakar ni memang femes di Kuantan. Kerana kesegaran hasil lautnya dan harga yang berpatutan. Rasanya pun sedap terutama my feveret Ikan bakar dan Sotong celup Tepung.

Sebelum masuk waktu berbuka sempatlah posing-posing dulu sebagai kenangan. Sudi-sudilah tengok :)


Rezeki hari ini

Melayan kerenah Cik Bieha 

Sotong masak pedas

Adik my BFF, tudung merah tu Fatin, dan kelabu Anis

My BFF Effa dan asben 


Terima kasih pada asben effa yang belanja kitorang semua berbuka ari ni. Kalau kawan-kawan datang ke Kuantan wajib datang ke sini. Menikmati hasil laut segar-segar dari Kuantan.

pinjam pic blogger nico






22 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya

Amanda Suria berkata...

Wah...boleh la SA pi sana and jumpa2 kan...SA suka je if ada tempat mkn best....

Ratu Hatiku berkata...

Comel jerk tgk model air tu hihihi...
Sedap nampak air tembikai tu..

Asyifa Mustaffa berkata...

kami dah penah makan kat cni...mmg sedap...:-)

Sura Mohd berkata...

wahh..semuanya nampak sedap2!!

Deqla Manjew berkata...

meriahnya lauk pauk..awat muka cam garang je tu lyn bieha..hihi.. untung la dekat ngan umah.. jln kaki pun boleh. ;)

ma ❥ berkata...

lapaq aihh tengok gambar tu hehe

Aziela berkata...

Dekat dengan rumah? Nea (nak panggil nama apa ekk?) tinggal kat mana? Silap haribulan kita nie berjiran tak..? Hahahahahahha. Akak dok kat Sg Deraka.

Tihara berkata...

ooo..saya pernah dengar ni tapi tak pernah try lagi

Aku Penghibur berkata...

tempat nie pernah acik makan sekali je :)

izan mama mia berkata...

bestnyer menu

eita berkata...

tergugat tengok sotong masak pedas

Riedaffya ibrahim berkata...

sy kalo ke kuantan selalu singgah sini...murah dan berbaloi kan..

intanfirdaus247 berkata...

Salam lopah..wah syoknya makan makan buka posa bersama…cik bieha posing comel ja gambar atas nun

Ibu Lala berkata...

makk ai cedapnya. ni yg buat terliur nih...

NzA berkata...

nasib baik hr ni masak ikan bakar, kalau tak confirm mengidam.....

ieda immi berkata...

alaaaaa dekat dah dgn akak ;)

PakcikLie PCL berkata...

Salam singgah Ramadhan..terliurnya pcl dgn sotong masak pedas tu.. lg pedas lg menyelerakan.

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum. perghh sodap tu kak nea. minta sikit bolehhhhhh?

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea, sodapnyaaaaaaaaaaaa :)

Aisy Nasiha berkata...

Alahai nealopah ni buat saya jeles je tau.. Aritu kawan saya pun ada bgtau pegi kuantan n singgah makan ikn bakar di tanjung lumpur sedap sangat.... Hish hish

Kesuma Angsana berkata...

walla meriah menunyer tu !