Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Rabu, 24 Julai 2013

Rewang untuk juadah Iftar




Xtvt Isnin lepas, ada majlis Iftar di opis...... so unit nealopah  kena sediakan 2 jenis kuih untuk 100 orang, we olls decide buat sendiri, malas nk tempah-tempah. Lagipun unit kitorang ni ramai mak dara. Kaum adam dah kepupusan. Kuih senang, mudah dan sedap serta fofular...hehehe yang terpilih adalah buah melaka dan popia. 

Layankan jerlah gambar sepanjang rewang membuat kuih tu yer. Mana sempat ambik jerlah, kak nealopah pun bz menggoreng popia dan merebus buah melaka.












Pssttt :  Apa menu berbuka u ollss ari ni? Tekak nealopah ni rasa macam nak makan masak lomak cili padi ayam jer. 




18 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea. bestnyaaaa rewang dengan dak ofis. heee :)

Hafiza AizZawa berkata...

meriah npk.. masak lemak pun best jugak wat berbuka nie.. idea2 =)

Aisy Nasiha berkata...

Bagusnya geng nealopah ni.. Banyak dapat pahala tu..

Nafira usof berkata...

bestnye buat kuih ramai2 cam tuh.. meriah jer~

ondeh2 tuh nampak sedapppp sgt.. terliur~

Rieyn Anna berkata...

hurmmm..sdapnye kuih muih tu..seronokkan dpt berkumpul ramai2 mcm tu..meriah..hihi..:)

Zee Suhaini berkata...

meriah boleh rewang2 kat opis..onde2 memang peberet dikala puasa ni..

Syida Rasyidah berkata...

sedapnye buah melaka tu kak :D

Masya berkata...

buat kat opis, wah bestnya.... lepas ni blhlah masak bubur lambuk pulak.. bwk barang sorang sikit

ANIM berkata...

meriah...lagi berselera makan nampaknya...
lama tak buat kuih buah melaka ni..

eita berkata...

best nyer wat kuih berbuka ramai2...



ita hari ni beli mi sup je...

Nurfaezah Abdullah berkata...

fae x berapa suka makan buah melaka. x lalu dek tekak fae. hihi.

Khai♥Rin : anies berkata...

turn kami esok...
p/s nk jemput tuan blog ni utk join GA simple sy ;-)

Fizi Zaidi berkata...

meriah tu..:D

NzA berkata...

meriah2X.....sedap pulak tu.

Amanina Mads berkata...

meriahnya.. gula melaka sedap :)

Chic Na berkata...

seronoknya merewang & beriftar sesama.. ;)

Deqla Manjew berkata...

wahh syoknye .. tgk happening je kwn2 akak.. x mcm sini.. huhuhu...

intanfirdaus247 berkata...

amboeh depa,.sakan nooo..hehe..dah macam kelas masakan dah…