Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Isnin, 1 April 2013

Hindari April Fool

sumber Fb ayat2 cinta

Zaman sekolah2 dulu suke sangat lah mengenakan kawan2 bila April Fool ni. Terutama masa duduk asrama. Yang nealopah paling tak bole lupa bila member sedang tido, yg lain tu ambik lipstick conteng muka member tu. Tapi mmg kesian pada mangsa. Ada yang nangis...ada yg gelak2.

Tapi masa tu mmg tak terfikir tentang hukum mengenakan kawan2 waktu April Fool. Astragfirullahalazim...berdosa nya saya, bila dh dewasa ni baru tahu berdosanya saya waktu itu. Selagi waras takkan saya ulangi lagi perkara itu lagi.

Kawan-kawan mcmane? Ada pengalaman April Fool tak? 


14 ulasan:

Mak Long a.k.a Kunang-kunang berkata...

Sala nea lopah,

1April nilah maklong kawin. Alhamdulillah kekal bahagia hingga sekarang.

Zaman maklong srkolah dulu, 'aprilfool' ni memang sedang rancak sangat. Yerlah masa tu kita tak tau. Semoga Allah ampunkan doa kita kerana kita jahil pada masa itu.

Nurzakiah Hanum berkata...

salam
singgah pagi isnin
semoga bulan 4 memberi banyak kecerian dalam idup

Daddy Ziyyad berkata...

sampai sekarang, ramai yg raikan April Fool ni..

nik ros berkata...

tak pernah sambut april fool sebab tak pernah tahu apa pun pasal april fool dulu2..huhu

tapi yg ingat. hari ni bday kawan sekolah nik

AyueJean AJ berkata...

Dulu masa sekolah, tak tau apa2 terikut2 la..
Sekarang takde dah kak...

Jom baca Sejarah APRIL FOOL!
http://ayuejean.blogspot.com/2013/04/sejarah-april-fool.html

Chic Na berkata...

dulu2 selalu lah celebrate, sekarang takde dah bila dah tau.

Kesuma Angsana berkata...

gd sharing tq yer

Deqla Manjew berkata...

yup.. masa zaman bebudak je la main mende ni.. sbb xtau apa kan..

eita berkata...

dulu masa sekoloh..selalu je budak2 buat bodoh kenakan orang

Maria Menado~ berkata...

walaupun saya tak pernah buat tapi sebenarnya, dulu pon saya tak tahu. hehe...

intanfirdaus247 berkata...

huhu..penah sekali dulu ramai2 kenakan kwan kitaorang..tp masa tu tatau hukum hakam n...duk pk na main2 je

Alia Laila berkata...

Tak pernah kenakan orang dan tak pernah terkena pun. Hehe :)

Nurul Aini berkata...

Saya tak pernah main..hehe..tapi selalu dengar. Dulu2 tak faham pun apa dia, April Fool tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

april fool ni bukan budaya kita kan jd xelok utk kita lakukan