Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 19 April 2013

Hotline MC


Tengok tajuk mcm karangan autobiografi zaman sekolah2 dulu kan? hehehe... Maaf yer ari ni Nealopah nk membebel cikit. Semalam nealopah mc, hari kelmarin tu kerja pun half day jer, mmg dh tak larat sangat so mintak balik awal dgn boss nak ke Klinik. Seperti yang di jangka my tonsil bengkak. Ermmmm mmg dah biasa kena. Doktor suggest buat operation. Gulppp! operation? errrrr...... tak apa doktor, saya makan antibiotik dulu ni k? hehehehe. Badan jer besar penakut...hahahaha.  Mmg nealopah penakut hospital, jarum, bau ubat, pisau bedah...Oooo tidak!! Ya Allah selamatkanlah hambamu ini.

Lepas hantar Cik Bieha ke sekolah, terbayang2 tilam bantal.... best nya!!! sblm tu Nealopah singgah ke pasar beli ikan dan sayur. Bajet nk masak ari ni. Sampai kat umah makan ubat dan nak rehat, baru dalam 15 minit pejam. Tetiba Tepon bunyi.. "Hello...eh aku nak mintak no telefon travel agent nak p Korea, ke ko ada member yang bole jadi tourist guide? ".  "Ermmm...ada2, jap g aku sent no dia." Ok.. setel! 

Ok...sambung tido. pejammmm 30 minit, Tepon bunyi lagi..Adoiii, baru nak mimpi p korea jugak, " Hello.... aku nak buat makan2 kat rumah besday anak, mintak no telefon katerer Jamal yang hari tu. Ko ada simpan lagi kan?". " ermmmm ada2, jap lagi aku sent k? ".

Tepuk2 bantal nak sambung mimpi g korea tadi. Ehhhh...baru nk cop pasport ni, tepon bunyi lagi.... hadoiii sapa pulak kali ni, " Hello....eh, kawan aku nk g Cameron Highland, u tau tak no telefon org yang sewa apartment kat sana? " nealopah pikir sat " u try gugel desa atrhrium, price dia pun ok, aku tgk mmber blogger aku sewa mcm comfortble jer. Tak pun u try kol staf pusat kos kat sana, dia pun ada sewa apartment." Ok setel dah masalah hok ni.

Memang dah terbantut rasa nak tido ni, tepon bunyi lagi...my kakak ipar plak kol. " Jangan lupa sabtu ni kenduri akad nikah Yoyo, lepas zuhur, lepas tu kita buat tahlil plak. jangan lupa datang yer, pesan kat asben sekali."  " Insyaallah saya datang."

Mmg aku di takdirkan tak bole tidutr agak nya hari ni. Nealopah pun bangun duduk depan TV sambil lipat kain dan layan we chat dengan Yahelfirah longkak intan, faezah dan mama alisya. Habis hilang rasa nak tido. Lagi pun dah hampir pukul 4 petang. Sat g nak jemput Cik Bieha balik sekolah.

P/S : TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN MENCERIAKAN HARI MC SAYA.

25 ulasan:

Love Me Plz berkata...

salam hi akak.. acane arini? da ok?
IF pun slalu ade masalah tonsil bengkak tu.. smpai doc soh operate tapi iolls wat dnno je.
haha kite pun takut jugakk..
hope cepat sihat ye.. jmput snggah blog IF lagi klaw ade mase free.

Nurzakiah Hanum berkata...

salam singgah jumaat

ashra berkata...

mudahan da sembuh sepenuhnya ya..

haa..hehe.samalah kita.kadang kan ada masa,time nak tido tu lah..time ada je benda ganggu...argghh! sudahnya tensen sendri.

bak kata nea lopah la kan..ditakdirkan arini tak boleh tido..haha

Zee Suhaini berkata...

banyak betul dugaan time MC kan??tu maksudnya akak ni orang penting..hehe

moga cepat sembuh ye kak..

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea. selamat bercuti. rehat secukupnya ya :)

Fiza Rahman berkata...

Next time klo mc ken off HP ☺☺

Smoga cepat sembuh.

Tihara berkata...

moga nealopah sihat walafiat sentiasa..insha Allah..
kesian takleh nak rehat barang seminit dua..

Nisah Idham berkata...

hahha memang padat hari MC nealopah ye.. peaceeee

Ratu Hatiku berkata...

Semoga cpt sembuh ya...

Nafira usof berkata...

Hahahaha.. kesian~ tutup ajer tepon tuh.. ahaks~

Chic Na berkata...

hihi.. diorang ni mcm tau je akak mc. saje tak nak bg berehat kan.. ;)

Kesuma Angsana berkata...

moga cepat sembuh & jaga diri yer dear !

NzA berkata...

akak baca n3 ni pulak rasa stress.....huhuhu....take care dear...moga cpt sembuh.

Deqla Manjew berkata...

ehh akak mc lagi ke ni?? nnti kite wechat lg eh...hikhik

iu-hazirah berkata...

salam jumaat jom join GA ni

http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/04/giveaway-bff-forever.html

whitecappuccino berkata...

kesian..busy betul mc pun ya? semoga dapat rehat ya.

nurbijen berkata...

semoga cepat baik... makan aiskrim banyak2 nak bagi tonsil tu surut cepat :)

rohayu osman berkata...

org penting mmg cm tu lah kak.. harap cepat sembuh..

Aisy Nasiha berkata...

mc yang menarik macam ni...

setahu saya(daripada pengalaman suami)
kalau doc suggest go for operate means tonsil tu dah teruk keadaannya,, akhirnya akan menyebabkan badan kita takleh terima antibiotic lagi sebab badan dah imum kepada antibitik yang selalu dapat sebelum ni..

operation ni akan buat lebih sihat ... insyaAllah

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

take care ye

Nurul Aini berkata...

hehehe..mc tapi macam tak mc ye kak..Ala..akak tak sihat ye..Semoga akak cepat sembuh ye kak..rindu dekat akak. ^___^

MulutPayau berkata...

assalamualaikum dear...dah sihat ke???
semoga cepat sembuh ya....

LYAfrina berkata...

heheh.. itula.. kdg2 bila di rumah kononnya nak berehat, tp ada je kan...

adianiez AIDA berkata...

aida plak MC ari ni hi hi...

AyueJean AJ berkata...

Alahai....
Kesiannya akak...