Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Selasa, 23 April 2013

Segar-segar dari Kuantan

Xtvt setiap hari balik dari kerja sebelum sampai ke rumah wajib pergi shopping hasil laut di pasar ikan Tanjung Lumpur. Saya suka ke sini sebab  kebanyakkan ikan yang ada waktu petang adalah ikan yang baru di bawa pulang oleh nelayan yang ke laut pada subuh2 hari.

Harga hasil laut kat sini standard harga pasaran, cuma kesegaran nya lah berbeza. Hari semalam Cik Bieha request singgang. Faveret dia lah tu. Semalam sempat curik2 ambil gambar. hehehe







Singgang untuk Cik Bieha.


P/s : Insyaallah ada masa nnti saya review kilang keropok lekor yang ada berhampiran kawasan ini juga.


22 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

ikan fresh..masak apa pun sedap...
singgang tu mcm menu kelantan la

Kathy Rbain berkata...

tengok gambar memang nampak segar tu sis..

KY berkata...

eemmm...banyak pilihan..itulahkan, rutin seorang isteri kena ke pasar cari lauk2 nasi, tapi KY memnag tak ke pasar, nak kata tak suka tu tak adalah, cuma..entahlah susah nak cakap, biasa kat rumah KY semuanya diuruskan oleh cik abg hee

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt beli barang basah yg segar2.

((: AYu :)) berkata...

sotong tu kalu celup tepung nih memang best arrr... rse nk jer g beli..

Love Me Plz berkata...

oh ade beza ea segar dgn x segar kak?
hihi IF tak boleh nak bezakan..camne nk tgk? klau IF ap je dln mate IF rembat aje. haha dasaarr kurg msuk dapo..

Riedaffya ibrahim berkata...

memang nampak segar ikan2 ni...yg segar ni masak pon best kan..

Kesuma Angsana berkata...

Sedap tu, KA pun suka buat singgang2 ni

Secret Of Shaila berkata...

wow..nampak segar ikan-ikan...singgah sambil follow sini..^^

LYAfrina berkata...

kat tanjung lumpur byk kedai makan y best2 kan..

dpt ikan y fresh2 bru sedap masakan..

laaa.. duk kuantan rupanya.. lya duk kemaman je..slalu ke kuantan ..hmpir setiap minggu.. nanti klo ada jodoh, blh jumpa

Aziela berkata...

Memang kesegaran hasil laut di Kuantan tu marvelous. Geram2 kalau ke pasar tu. Kalau saya dok Kuantan, tetiap hari jke pasar pun sanggup kot. Saya plak suka ke pasar di Tg. Api tu.

ANIM berkata...

kat sp pun senang dapat ikan fresh dari kuala muda..suka beli ikan fresh...
susah nak jumpa masa dok kl dan johor..banyak ikan kotak

eita berkata...

memang segor sungguh ikan tu....

singgang....sedap nyer...my faberet...tapi hanya ambik kuah je

Nurul Aini berkata...

Wah...bestnya kak..Saya suka pergi pasar segar2 ni..hehe..Excited, semua jenis ikan, sotong, ketam..semua nak beli. ^___^

Tihara berkata...

bestnye duk kontan, tengok gambo dah tau ikan fresh2, duk lepih ikan lembik2 mahei palih :)

intanfirdaus247 berkata...

kak intan bukan leh tgk segala ikan dan benda2 fresh ni..geram..hehehe

Rezwatisman berkata...

salam neo lopah....murah2 je seafood segor2 @kuantan ni. kalau kat brunei ni segor2 jugok tapi banding dgn harga Malaysia kira mahal lagi la....

Deqla Manjew berkata...

cik bieha suka mkn ikan singgang ke? deqla pun suka.. org kelate mmg suka kan kak?hihi... singgang daging pun suka!!

Chic Na berkata...

segarnya ikan. mesti sedap rasa manis2 ikan.

Kesuma Angsana berkata...

done cuit2 nuffng

AyueJean AJ berkata...

Tengok gambar pun nampak segar dia... =D
Sotong tu buat sambal sotong tu sedap tu...