Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Sabtu, 4 Mei 2013

Mula Bertugas




Pengalaman baru dalam hidup! Esok dan lusa nealopah akan bertugas untuk PRU13, 1st time bertugas untuk PRU ni tido pun dah termimpi mcam2, dakwat hitam lah, duduk dalam classroom d kerumuni ramai orang, peti undi, kertas undi dan macam2lah. Pendek kata 2 - 3 hari ni mmg tido pun mimpi tempat mengundi. Maklumlah nk berhadapan dengan public ni bukan nya mudah. Tambahan pulak ada agen2 pihak parti2 bertanding lagi.  Walaupun kecik pada orang lain tapi agak besar jugak cabaran ni pada diri nealopah. Insyaallah semuanya akan selamat dan di permudahkan oleh Allah. Doakan jugak yer!

Dah 2 hari tak update blog dan tak juga BW. Memang rindu sangat2, Tugas2 di pejabat pun agak menimbun. 2 Mei baru ni saya MC, keracunan makanan. Lagi menimbun lah kerjanya. Banyak perkara yang saya nk kongsikan bersama. Insyaallah nnti saya publish kan satu persatu. Ada ke yang nak membaca kisah ko tu nealopah? hehehe... Kawan-kawan yang sudi komen terima kasih bnyk2, tak adil rasanya kalau saya tak balas kunjungan.  Nanti Nealopah singgah yer.


P/S : Kepada yang memandu, hati2 di jalanraya. Menurut sumber yang dipercayai kebanyakan lebuhraya mula sesak kerana ramai yg pulang ke kampung untuk mengundi.


17 ulasan:

Harith Iskandar berkata...

selamat bertugasss :)

Love Me Plz berkata...

IF pun akn mgundi ahad ni.. akk take care yea!

nurbijen berkata...

selamat bertugas... besar sumbangan neolopah...
Insya Allah, moga semuanya baik2 ajer :)

MulutPayau berkata...

Selamat bertugas dear....

QasehnyaRania berkata...

selamat bertugas ye :)
a`aa..comfirm jalan jem kan..semua blk kampung..

selamat mengundi buat semua :)

umi alya berkata...

akak mengundi sini jer..

Rieyn Anna berkata...

selamat bertugas dear..smoga lancar semuanye nnt..:)

NinaAz berkata...

Nina pun bertugas. Selamat bertugas yokkk

adianiez AIDA berkata...

seronok nyer pengalaman ni. nanti share ye :-)

Aisy Nasiha berkata...

Hai nealopah..tahniah, ye.. Warganegara yang baik ni nampaknya. Kat sekolah petang semalam pun, saya tgk cikgu2 yang jadi petugas SpR mmg kerja keras nak pastikan persediaan baik.. Mesti penat kan? Selamat bertugas ye..

Kathy Rbain berkata...

selamat bertugas sis..

Zul karnain berkata...

selamat bertugas

Riedaffya ibrahim berkata...

x sabar nk tau pengalaman bertugas..jgn lupe update k..

Deqla Manjew berkata...

owhh akak bertugas ye tahun ni.. PRU seblm ni tahun 2008 deqla penah bertugas kira undi.. mmg mencabar.. tp pengalaman yg sgt bestt...

NoEn berkata...

macam mana pengalaman jd petugas pru?

Kesuma Angsana berkata...

dah selesai pun semuanyer kan !

intanfirdaus247 berkata...

wah x sangka lopah antara petugas dalam pru 13..cayalah lopah.