Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 3 Januari 2013

NASI ARAB HADRAMAWT





Affa khabar ente2 semua.... ari ni ana nk smbung entri semalam.
Apesal cakap mcm minah arab ni? tgk foto kat bawah ni dh tau jawapan nye kan?
Mandy chicken my feveret....fengsannn nea lopah!



lepas we olls shopping kat IKEA, lapor belake lah weiii.
tempat yang menjadi kitorang melepaskan nafsu makan ialah ;)


TARAAAAAA....... TAJ HADRAMAWT area Taman Melawati KL.


Jangan bnyk cakap jom tengok we olls santap.



En. Abah dh menuang teh arab tu ,tak sabar dah gayanya nk menikmati Chicken Kabsa. Nenek dh tak sabar nk terkam Lamb kabsa yang dia request. hehehe...Cik Bieha tak mau teh dia nak air Bikhtahun (tembikai)






Ni chicken maqlubah. Kakak duwa punyer. Nasi nya agak berempah cikit. Lepas makan ni mesti kak duwa jadi tiga ke empat ke lima. kuikuikui.





Dalam 4 jenis nasi yang we olls order.5 star utk mandy chicken!!
sebab tekstur & rasa nasinya seimbang, ayam tu pulak cicah bersama sambal tomato, mmg kena dengan selera nea lopah.

Yummy!!!


16 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Pernah nampak restoran ni, tapi tak pernah masuk! :)

nea lopah berkata...

Kena masuk lepas ni kak... sedap nasi mandy dia. hehehe...double thumbs up!

Ayu Lah berkata...

Nk cuber lah.. nmpk best jerkk.. tp bile nk g ekk.. nk order pon tak pndai nih... hik hik...

Kesuma Angsana berkata...

mmg sedap , cuma nasi arab ni x leh mkn bayk

Ena's Palace berkata...

sedapkan masakan arab ni..sy pernah jugak cuba..

Mimie berkata...

meleleh air liur tgk

nea lopah berkata...

must try Ayu lah... nnti kite p makan kat cyberjaya k?

KA nnti try masak Nasi Arab. lepas tu share resepi. hikhikhik.

Ena...sedapkan!

Mimie,peminat Nasi Arab jugak ke?

Tihara berkata...

feveret hubby ni nasik mek arab :)

najwa khatib berkata...

Haha, klaka la c.sue ni. Tu la smpai nk tmuntah mkn nsk arab ni, pnyela bnyk nsiknye. Pngsaaann. Nnek pulak bkn kire knyang ke x, da smpai leher pn still truskn mkn lg, tkut mmbzir ktenye, hehe. Pe pn thanks pak atik n c.sue krana blanja sye mkn nsik spcial ni n bwk jln2, give u 10 stars, hehheehe. Luv u!

nea lopah berkata...

feveret hubby Sy jugak sis tihara.

kak duwa mkn nasi maqlubah mmg muak.. Tgk org mkn nasi Mandy..cool jer, tk muak pun. Hehehe..bonda tg rayyan tkang buh garam dlm air org.next time kite p lg yer.

intanfirdaus247 berkata...

Salam nea lopah..:) soory lewat datang sini..rasa mcm dah follow upernyya idak lagi..hehehe...:) sorry ya...

Selamat Tahun BAru 2013
NAsi arab? Feveret nih!!! sedap

nea lopah berkata...

Tq Intan...pagi2 dh datang melawat. penah try tak masak nasi arab ni?

QasehnyaRania berkata...

wah mabeles ni ;D

panjangggg..;D

Zee Suhaini berkata...

salam perkenalan...singgah balas ke sini..sedapnyer tgk nasi arab ni..meleleh dah ni..hihi

nea lopah berkata...

kakakaka... mmg pnjng ulas nasi ni.

Tq zee..mmg feveret satu family nasi Arab ni.hehe

QasehnyaRania berkata...

mantop ni..
"panjangnya.." hihi