Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Sabtu, 26 Januari 2013

William Yau Zhen Zhong

Adik william Yau ( sumber gugel )



Sedih dan sayu nealopah semasa menonton Buletin Utama malam tadi tentang pengesahan kematian adik William selepas pengecaman melalui pakaian nya dan ujian DNA . Hilang sejak 16 Januari yang lalu di Putra Height Subang Jaya . Mayatnya di temui di Jeti Sungai Sireh Pelabuhan Klang petang semalam.

Memandangkan Nealopah pun ada anak yang lebih kurang umurnya dan tak dapat nk bayangkan kesedihan mak dan ayah adik william. Sepanjang yang nealopah tonton, ibunya tak berhenti2 menangis. Semoga mereka tabah hadapi dugaan ini.

Tetapi nealopah sangat2 hargai sikap masyarakat kita yang masih prihatin dengan isu2 sebegini. Tanpa mengira bangsa semuanya bersatu dan saling membantu. Semoga sikap dan perpaduan ini kita kekalkan dan disamping mengambil ikhtibar dengan apa yang telah berlaku.....





12 ulasan:

Aisy Nasiha berkata...

tumpang sedih... entah apa kes sebenar sampai jadi mcm ni....

azieazah berkata...

Konon cerita, parents dia kuar singgah kedai, dan tinggalkan anak bertiga dalam keta. William kuar cari ibubapanya. Agaknya tak jumpa atau dia sendiri sesat, tak tau kenapa jauh pula dia hilang.

Memang sedih dan pilu melihat ibubapanya di tv. Semoga menjadi tauladan kepada kita...

ANIM berkata...

Subang jaya dan pelabuhan klang...jauh tu..
Moga kita dapat jawapan sebenar dan jadikan ini sebagai pengajaran buat kita yg bergelar ibubapa..

Kakzakie berkata...

Bayangkan dah jauh dia bawa lari budak tu kan. Kesiannya macamana cara dia bunuh budak itu pun kita tak tahu. Kesian lagi keluarganya yg akan sambut CNY tak lama lagi.

nik ros berkata...

mmg sedih. tumpang simpati kat diorg.

Kasih Salina berkata...

risau dan bimbang sentiasa ada dalam ahti seorang ibu jika dengar cerita macam ni..

najwa khatib berkata...

Tula, mlm td tgok brita pn rse ksian sgt, tp nk tau jgk punca sbna adk tu mati. Tertanya2 jgk.

Tihara berkata...

sedih sangat, moga familinya tabah menghadapi :)

Dinas Aldi berkata...

Sedih sungguh dengan berita ni. Takut pun ada. Sekarang ni ramai sungguh yg berhati kering sampai budak sebesar ni pun sanggup dibunuh.

zaairul haq berkata...

kunjungan pertama...sukses selalu ya...aamiin.

Elfirah LOng berkata...

semua tidak dijangka ....seperti ku x sangka kak neolopah dah semakin popular

intanfirdaus247 berkata...

kak intan pon sedih...akhirnya william meninggal....:(