Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Selasa, 29 Januari 2013

Kisah Lisa Surihani hilang 50K di Kuantan

gugel image


Alahai Lisa.... Nealopah minat Lisa! Tak pernah jumpe live, Lisa Surirumah selalulah jumpe.hehe..Semua sedia maklum tentang kehilangan wang RM50 000  dalam akaun milik Lisa Surihani. 

Namun, tanda tanya semuanya terjawab apabila tertangkapnya seorang wanita kakitangan bank tersebut dan telah pun berkahwin serta mempunyai anak. Wanita terbabit telah membatalkan kad ATM milik Lisa dan membuat salinan baru kad tersebut dan membuat pengeluaran beberapa kali sehingga genap RM50 000.

Menurut nujum nealopah...kikiki, pengeluaran wang tersebut dibuat di KUANTAN. Haiiissss... apesal  lah buat kat Kuantan. Buruk lah reputasi Kuantan. Nealopah emo sekejap kalau part yg buruk sebut d Kuantan.

Wanita terbabit telah pun d tangkap dan di bawa ke IPD Cheras untuk tindakan selanjutnya. Kes ini di siasat di bawah seksyen 420 Kanun Keseksaan (KK). Dahsyat tuuu..



Psstttt : Ingatkan simpan duit d bank selamat, rupa2 nya tak selamat juga yer.... risau juga nealopah dgn duit nealopah yang berjuta rupiah masih tersimpan tu. Tetibe terfikir apalah nasib anak wanita tu kalau ibunya di penjarakan...semoga jadi pengajaran kepada kita semua, jgn simpan duit dlm ATM terlalu bnyk. Simpan dlm ASB ke SOGO ke kan..kan..









18 ulasan:

intanfirdaus247 berkata...

lagi satu kan simpan kat jusco pon ok.kekekek...owggg lopah minat FM ya

MulutPayau berkata...

Okehhhh..jommm kita pakat g simpan kat sogo..hehehe...

umi alya berkata...

kalu gitu tak perlu simpan duit byk2 ye..

Elfirah LOng berkata...

Kak Neo Lopah....apasal nak pi simpan jauh , pi simpan kat ECM cukup lah , nak sampai sogo x sempat nak simpan hilang masa berlaga2 jek ...hahahahahha....kalo nak lagi selamat jom simpan kat Elfirah Long Sdn Bhd. hahahahahah

Kakzakie berkata...

Alahai pendik betul akal wanita itu kan. Ingat mudah sangat ke dia boleh ambil macam itu je...

nea lopah berkata...

Kalau bab shopping, in advance jer kan..shopping terapi paling terbaik. hehehe

MizzTina berkata...

simpan duit bawah tilam je lenkali...

:: Mrs.Eady :: berkata...

laaaaaa...

Nens Collection berkata...

hah tula..buruk repputasi kuantan..huhu

mummy alisha berkata...

cik nealopah... simpan akaun bank i lg bagus,,,

aTieYusof Family berkata...

dah tertangkap kan? kesian anak2 dia..moga jd pengajaran buat semua..
simpan kt Sogo tu OK kot..haha..
tak pun simpan kt pasar malam..hehe

Falsya berkata...

ade jugak dgr..sudahnye staff bank tuh sendri...ape laaaa..

Fiza Rahman berkata...

Simpan kat SOGO yer ☺☺

Laa...org bank nyer keja juga yer. Hurmmmm...tak selamat simpan duit kat bank dah.

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

itulah kalau buat keje x fikir panjang, sian kat anak2 dia...

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

itulah kalau buat keje x fikir panjang, sian kat anak2 dia...

Kesuma Angsana berkata...

mcm2lah kes skang ni

najwa khatib berkata...

Prmpuan yg ambk duit lisa tu siap mntak tuka cwangan keje kt srawak klau x slap lpas ambk duit lisa tu, tp last2 kne tngkap jgk, huhu

nea lopah berkata...

Sepandai2 tupai melompat... pandai lagi polis. hehehe