Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 10 Januari 2013

Soto Kuala Selangor




Ada ke peminat-peminat SOTO macam Nea lopah? hehehehe.... masa g bercuti  ke rumah Kakak Duwa baru-baru ni nampak lah kedai ni kat tepi jalan diantara Kuala selangor ke  Tanjung Karang, of cos lah sebagai peminat tegar soto, tengok nama kedai jer dah terliuq. Banyak jugak menu kedai Soto ni, bukan soto sahaja yang d jual. Masakan panas pun ada jugak. 


pernah tersiar dalam surat khabar, kira tersohor jugaklah yer kedai ni. Resepi Makcik Musripah .........mesti jawa kan?


Sirap tu air cik Bieha, air feberet dia... mcm g kenduri kawin plak.


close up cikit picture Soto Special, of cos lah nea lopah punyer!

Serba ringkas entri ari ni, soto yang sedap ni semuanya di sponsor oleh Kakak Duwa! Terima Kasih daun keladi yer Kakak Duwa. Lain kali belanja lagi. Kite p makan ikan bakar kat Jeram pulak yer.


17 ulasan:

intanfirdaus247 berkata...

selamat pagi neolopah…amboi sedap nya entry pagi2 ni..bikin kak intan laporr je…tapi kak intan jarang makan soto..huhuh

Wak Gelas™ berkata...

sedap sbb sponsor ke tuuu.. UUhuuu

nea lopah berkata...

sy mmg peminat makan soto kak intan. Kedua-dua nye sedap Wak. ekeke

Tihara berkata...

memang nampak sedap sangat..
akak pun peminat soto tapi tpt akak agak kureng yg menjualnya :)

yan's cottage berkata...

salam nea lopah...

soto kat sini memang sedap.....akak bila balik kampung mesti singgah sini....

aTieYusof Family berkata...

sedappp nya Soto...suka makan!
salam kenal..singgah follow sni yg ke #29:)

Norhaizan hakim berkata...

Kak zan pu suka soto..tapi mesti yg panas berasap!

kasih Salina berkata...

sedapnya soto, saya pun suka jugak ni..

Krisz Hanna berkata...

hye akak...
kiter peminat soto jugak. sedap nyer!!

Kesuma Angsana berkata...

nampak sedap.. nnti bila2 boleh menyinggah ni

Rinna berkata...

Salam ziarah ke sini..

Wahh sedap tuh..soto.. Akak pun suka gak makan soto nie..nyum2.. :)

azieazah berkata...

Soto pun saya suka. Tapi yang Indon punya.

Dulu, dengar citer Mak Mah, ibu Adlin Aman Ramli pun handal buat soto. Jawa kan?

MulutPayau berkata...

Sedapnya...akak pun peminat soto jugak...

Fiza Rahman berkata...

Salam kenal nea lopah. Comel nya budak perempuan tu ☺☺

Sedapnya. Dah lama tak mkn soto.

najwa khatib berkata...

Hehe, oke. No prob. Jeram xbst da. Kte g sekinchan, entry sekinchan ikan baka pulak ye

Cinta Misteri berkata...

Haduyaiiii....mkn lagi. Td dinner mlm CiM mkn soto nasi smbil tunggu ank yg sulung tuisyen.

Mrs Lurve berkata...

mak buyung dtg jenguk entry masakan je dulu nie...lapor trus jadinya