Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Sabtu, 19 Januari 2013

Port Luck Mee Kari


Kejadian ni berlaku semalam....mcm kemalangan plak, kemalangan jugak ni..kemalangan pada diet. Hancusss! Xtvt port Luck @ poklak ni memang selalu di opis nea lopah. Bukan mee kari jer, nasi lemak, bubur lambuk, steamboat dan macam2 lagi lah. Opis nea lopah ramai mak2 dara. Bab kedapur masak memasak mmg ekselen belaka. Makan ramai2 memang meriah sangat2..dh macam kenduri plak kat pantry. 



Kuah nya dh menggelegak... Nea lopah pun rasa menggelegak mencari mangkuk. Hahahaha...kredit utk Kak Maisarah sebab jadi MasterChef ari ni. Paste mee kari kak Maisarah buat di rumah,sangat sedappppp... so kitorang ni cuma masukkan santan dan ayam jer lah. cepat sedap mudah lazat.




Nea lopah ada gaya jadi hos masak memasak tak? pakai jubah lagi memasak..agak2 nye shiela Rusly pun tak buat ketuk2 ramadhan tahun ni, tukar jadi Ketuk2 nea lopah.. hahahahahaha. 


Bukan yang kamu...bukan yang dia... tapi yang saya ;)
Selamat Berhujung minggu kawan2... jgn lupa update apa yang u ollss buat weekend ni,
nea lopah nk tau jugak ;)







18 ulasan:

Tihara berkata...

Slurrp..bestnye mi kari nealopa..mabeles :)

azieazah berkata...

Amboii menggoda sungguh! Ada kerang dalam mee kari? Ada udang?

azieazah berkata...

Ok, saya semak sekali lagi gambar. Memang ada kerang. Ohhh hebatt...! terlior

nea lopah berkata...

Ada kak aziezah, Tp Sy ambik ckit jer. udang tak bubuh,Ada yg allergic udang.hehe

najwa khatib berkata...

Ishhhh sdapnye! Tnsion tgok, btw c.su nmpk omel pkai jubah, heeee =)

nea lopah berkata...

Hamboi puji ada mkna ke ni? jua nk apa ni?heheheh..mtk dgn umi yer :p

Cheq Kaq berkata...

Kelassssss ko neolopah!!!sedap sungguh nampak nye MI kari tu..

nea lopah berkata...

Tq che kaq :-)

huny madu berkata...

Nmpk menggoda mee kari tu :)

CeqGu berkata...

amboiii chef nea lopah,lawanyaaaa hehehe...kalah syiela rosli kalu cenggini

Nurul Aini berkata...

hehehe..tak bodek akak ye tapi memang nampak sedap..walaupun saya bukan penggemar mee kari tapi tengok akak masak terus lapar.

nea lopah berkata...

Tq chegu..ketuk2 nea lopah.Hahahaha
Nk tunggu resepi aini lambat sangatt.

Cinta Misteri berkata...

amboiiuui...ni kojer apa ni? ada portluck bagai. best syiooootttt... kt opis CiM klau mcm ni dibolehkn, mmg kitorg rasa bgai di syorrrgaaaa

nea lopah berkata...

mmg company provide. lunch hour xpyh keluar.Hehehe

Ayu Lah berkata...

Memang la provide.. Big BOsssss pon dtg mkn semangkok.. ahahahhahah

nea lopah berkata...

koh koh koh...yah bt teh o. nealopah panaskan kuah.

Kesuma Angsana berkata...

alahai nampak sedap sgt tu!

Elfirah LOng berkata...

sedapnya lapo nie