Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 4 Januari 2013

Kenapa FAREEDA NYATA JELITA ???




Hari jumaat, syukur masih bernyawa.Apa khabar jelitawan & gojes semua... apa n3 terbaru nea lopah kali ni yer... Bunyinye macam jenama yang Fofular tu jer. Betul tu u ollss... kredit pada Puan Fareeda sebab mencipta tudung yg cantik dan selesa. 

Sebelum panjang lebar cerita pasal tudung ni, nea lopah bukanlah stokis @ reseller @ ada komisyen utk promo @ yang sewaktu dengannya....tak ada..tak ada...yer. Hanyalah pengguna biasa, beli  pn thru online, kadang2  reseller kat Kuantan ni jer. Koleksi pn xlah mcm org lain tu smpai tempah ampaian khas utk tudung FAREEDA .

( Psssssttttt... nea lopah bile ada duit lebih jer baru mampu nk beli ok! ) maklumlah gaji ciputt jer. Funder pun belum taraf Dato' or Tan Sri.  

Okeh... sebelum ni penah tgk dlm magazine pasal tudung ni, cntik betul model2 Fareeda pakai. Nak2 pulak Cik Mawar mewangi tu yang pakai. Tapi dalam ati kata, nama pun model tentulah lawa....tudung apa2 pun sama jer. Nak jadikan cerita,1st time try pakai tudung ni masa g jalan2 window shopping dgn opismate, lalu depan kedai stokis Fareeda. Terasa lah nak try tudung yang gojes ni. Betul ke kalau pakai nyata jelita. Hahahaha....

Nea lopah try Fareeda polkadot ( abaikan background blakang yer ;)


Sebelum ni memang susah sangat nk cari tudung yg sesuai dengan bentuk muka, maklumlah muke bujur telur tembelang. hikhikhik...ada jer yg tak kena. Terutama part owning. Tapi masa 1st time try tudung ni memang kena dgn bentuk muke sendiri, meterial n kaler nya cun, berlayer2 lagi...owning dia pun selesa. Pakai2 jer terus ada brooch. Sesuai utk yg malas dlm bahasa yg sopan, yang mengejar masa....kunun =p


Tapi lately makin bnyk jenama tudung yg seakan Fareeda muncul. Dari segi meterial n keselesaan pun setanding. Sekarang nea lopah dh bnyk pilihan tudung yang sesuai dgn muka bujur telor tembelang ni. Patern tudung dalam satu2 jenama pun dh macam2 nama. sweet love lah, soffiya, sara marissa, rainbow, sajeeda dsb....suke kan bila ada bnyk pilihan untuk bergaya.



Antara detik2 indah nea lopah bersama tudung Fareeda..n sekutu dengannye,kahkahkahkah... ayat copy iklan kamera Canon yang Yuna jadi duta tu.



My Besday.. tp yang kecik2 tu excited nk cincang kek ku. Tak per cincanglah janji korang makan, kalau tak makan, aku mkn korang!




Main masak2 di Pantry Opis... Tudung ni jenama DNE, sama cantik n gojes dengan Fareeda.


Lets celeberate our besday ;) 




Kursus @ strawberry park Cameron Highland 





Mak nea lopah pakai Fareeda Leopard... gojes nye mak. ahaks!

Ini adalah sekadar perkongsian pengalaman, tak kisahlah pape pun tudung yang anda pakai. asalkan selesa dan menutup aurat. Kadang2 sedih baca dalam FB ada yang bergaduh pasal tudung, kata mengata....kawan2 nea lopah tak mo.. tak mo.. macam tu okey.
Esok and Lusa cuti.... yippiee!!!

HAVE A GREAT WEEKEND...MUAHHH!  







20 ulasan:

Mimie berkata...

cantik2 design tudung fareeda

nea lopah berkata...

a'ah cantik2 kan...kalau bnyk duit bole beli penuh almari. kikiki

Kesuma Angsana berkata...

amboi hebat tudung2 tu hehehe

nea lopah berkata...

Harap tudung jerlah hebat kak. hehehe

Tihara berkata...

memang color dia cantik2..ada yg mcm aiskrim, pandai diorang matching color..

Cik Awin berkata...

cik awin membalas kunjungan...salam kenal kak...

najwa khatib berkata...

Muahhhh jgk! Hehe. Cntikkkk aunt n nanny kabsa. Mne preloved2 nye? Ehehehe

Norhaizan hakim berkata...

Kak zan tak kerja, jadi beli tudung kat pasar malam jer..huhuhu..Tudung Fareeda? Mau terbeliak mata en suami mendengar harganya....boleh buat belanja dapur 3 hari!

Ena's Palace berkata...

cute bersama fareeda...
mmg cantik tudung ni...tp ia mmg kena sesuai dgn bentuk muka baru sedap dipakai kan..cam sy ni tak sesuai pakai sebab muka sy sangat la kecik..

nea lopah berkata...

Najwa nak yg prelove sokmo, beli baru lah...beratur kat butik Bangi tu. kikikiki

Cik Awin terima kasih sudi datang ;)

Kak Zan bukan selalu pun beli, kekadang jer..sebab harga tu lah..hehe

Ena muke comel, pakai tudung pape pun nmpk sesuai jer.

intanfirdaus247 berkata...

Wah .cantik tuudung ni..tapi kan percaya x akak x der tudung ni dik…sebab muka x kena kot kalau pakai..rasa lain..koh koh..tp tgk orang lain pakai cantik..cam neolopah pakai, akak tgk lawa je

azieazah berkata...

Mujur la juga dapat tudung Fareeda tanpa perlu berbaris seawal jam 10 malam, bentang tikar di kaki lima semata-mata nak amik nombor giliran.

Kira berbaloi la kan?

nea lopah berkata...

cik intan try lah dulu pakai. mesti gojes punyer.

Jauh nk g ke Bangi tu sis Azie, mau muncung sedepa en suami. hahaha

mummy alisha berkata...

amboi kak neelofa gojes...

nea lopah berkata...

nea lopah okeyyy...hahaha

QasehnyaRania berkata...

a`aa kan memang cantik dipakai tudung fareeda ni.harga pon cantik jugak ..hihi

yg polkadot tu mcm menarik la :D

nea lopah berkata...

mmg cntik..sebab tak tahan dgn harga tu lah yg jadi beli sekali sekala jer.

Kasih Salina berkata...

tak pernah lg dpt merasa tudung fareeda..

nea lopah berkata...

Bole beli on line salina, ramai reseller. kena pndai tawar menawar insyaallah bole dpt murah cikit.

ayra scarf berkata...

Salam

Jmeput ke Ayra Scarf..new arrival tudung Jaunaa - Tudung Express 3 layer dengan hanya RM70 saja!! https://www.facebook.com/ayrascarf