Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Selasa, 22 Januari 2013

Top Up Punya Pasal !


gmbar gugel

Baca tajuk tertanya jer kan?... agak bengang lah jugak dengan si polan ni. Kisah ni berlaku malam semalam...nealopah dalam keadaan melayan mata nak tido, smbil2 menghirup bau dari lilin aromatherapy.....ceewahhh! Tiba2 dapat sms dari nombor yang tak dikenali tak tulis apa2 cuma yang appear no topup. Dalam fikiran nealopah ni mesti salah sent. Ni serba ringkas sms nealopah dgn sipolan.


Nealopah : sapa ni?

sipolan    : Assalamualaikum... Awak guna topup tadi kan? Sy mintak maaf bnyk2..bole awk ganti balik? Sy sgt2 mintak jasa baik awk.

Nealopah : Sy tak guna pun topup awk tu... ambik jelah smula.

sipolan     : Tp adik sy kata topup tu telah digunakan.

Nealopah  : Wallahualam, tapi sy mmg tak guna, sy dah agak orang tersalah sent. Maaf yer saya nk tido, tolong jgn ganggu.

sipolan    : Terima Kasih, Tp kredit 2 mmg takleh guna lpas salah sent tadi...semoga Allah membalas budi baik awak.


Nealopah :  Amin... terima kasih, tapi better awak rujuk celcom untuk tahu lebih lanjut sapa yang reload topup tu. Saya cadangkan sahaja.

Sipolan      :   Terima Kasih..Barakallahu

Nealopah  :  Lain kali jangan main tuduh2 jer orang.....


spoil  mood betul...huh! 


P/s : Kalau sipolan tu membaca.... Jangan sesuka ati nk menuduh orang,(siap mintak ganti pulak tu )& bukan semua orang pakai hp guna top up.

10 ulasan:

Nurul Aini berkata...

aduh..macam-macam orang sekarang ni..

nea lopah berkata...

btul 2 Adik. nk menjerat org.

najwa khatib berkata...

Bru fhm, pelik2 la org skrg. Die sje nk knekan c.su tu tpupkn die blik, msti die buat kt rmai org, spe yg pcye tu msti da bya blik. Ish3

azieazah berkata...

Trick semata.

anis suryanie berkata...

entah2 taktik je tu kak.. nak suruh ganti balik..

then buat ayat belas n konon2 die tu baikkkk... eeee... pleaseeee la..hehe ;)

Nisah Idham berkata...

Salam Ukhwah Kak Nea Lopah..
hehe nama glemersssss.. (^_~)
akak, nisah serang hendap balik akak punye blog..

thanks tau singgah blog nisah..

intanfirdaus247 berkata...

senang nyer mintak ganti top up alek..kan kan..cakap je saya x guna top up,,saya guna line..kih kih

nea lopah berkata...

Tu ler.. mula2 sms dia pun terus jer mintak ganti. Nampak terdesakkk jer.

Tihara berkata...

org giler ke tu nea..takut jugak kan

ayut berkata...

mmm...bila mmg memerlukan jd la mcmni..kite la mgsa yer..sabar jela