Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 8 Mac 2013

Selamat Hari Wanita (ENTRI KHAS)



Benarlah pepatah ' Tangan yang menghayunkan buaian mampu menggoncang dunia'. Hakikat ini dapat dilihat  hari ini berikutan pelbagai kejayaan kaum Hawa. Cuba lihat d sekeliling kita, kebanyakan wanita memegang pelbagai jawatan di pelbagai agensi kerajaan mahupun swasta melebihi kaum adam. Ada juga yang berjaya  memiliki perniagaan sendiri . Fungsi wanita kini juga penting dalam pembangunan negara malah mampu bersaing dalam pembangunan ekonomi negara.

Jika di singkap dalam sejarah islam, kehebatan wanita telah lama di lakarkan dengan kisah teladan oleh Saidatina Khadijah, Aisyah, Ummu Salamah, Fatimah, Zainab Al-Ghazali dan ramai lagi. Mereka menjadi sebutan kerana bukan sebarangan wanita. Sumbangan serta pencapaian mereka sungguh bermakna kepada pembangunan Islam.

Jom kita ikut nealopah menjejaki antara wanita yang berjaya dan sumber inspirasi :

Aireen Omar antara yang mencipta kejutan apabila menjadi wanita pertama mengetuai (CEO) syarikat penerbangan popular negara Air Asia menggantikan Tan Sri Tony Fernandes

Tan Sri Zeti Akhtar Aziz antara nama dominan dalam dunia ekonomi global

Puan Faiza Bawumi  Sayed Ahmad pemilik Sykt Faiza.  Memiliki sykt Pemborong Beras yang terkenal dengan usaha bantuan amal keluarga miskin dlm rancangan 'Bersamamu'.

Aung San Suu Kyi penerima anugerah Nobel Keamanan, perjuangannya dalam mencapai kehidupan demokrasi berbanding pemerintahan ketenteraan 


SELAMAT HARI WANITA PADA SEMUA KAWAN-KAWAN NEALOPAH. 
TAK KIRALAH SUMBANGAN KITA BESAR ATAU KECIL SEKURANG KURANGNYA KITA MASIH MENYUMBANG, IANYA LEBIH BAIK DARI TIDAK MENYUMBANG APA-APA.



Filem Pendek 'IKAL MAYANG' khas untuk Wanita
nk tahu lebih lanjut sila ke 'Facebook' filem ini. 

sumber n3 adalah dari gugel dan harian metro serta di olah Nealopah sendiri.


26 ulasan:

aTieYusof Family berkata...

Selamat Hari Wanita Sedunia..
semoga kita menjadi wanita2 contoh pada semua...amin! :)

Nurzakiah Hanum berkata...

selamat hari wanita

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nea! selamat menyambut hari wanita sedunia. hehehe semoga menjadi anak, isteri dan ibu yang soleh di dunia dan akhirat. insyallah :)

Falsya berkata...

selamat hari wanita utk kak nealopah jugek..;)))

Tihara berkata...

selamat hari wanita...semua wanita hebat2 tu :)

AyueJean AJ berkata...

Selamat hari wanita kak.... =D

Chic Na berkata...

selamat hari wanita kak. ;)

Aisy Nasiha berkata...

selamat hari wanita nealopah..
berjaya dah nampaknya blog nealopah ni, baru sebulan lebih dah bertambah lebih seratus followers blog ni....

❤Kamsiah❤ berkata...

bangga menjadi seorang wanita hehe

Rieyn Anna berkata...

Selamat hari wanita juga buat Nea Lopah..:)

fazilzura berkata...

selamat hari wanita jgk..

tu tuk yg asli kan kan .. yg x asli sile xyah smbut heheheh

Nory Zoulkefle berkata...

selamat hari wanita...

bangga jadi seorang wanita...

syukuurrr ya Allah..

Nurul Aini berkata...

Selamat Hari Wanita Kak..juga pada semua wanita di seluruh dunia. Alhamdulillah, dalam Islam sendiri, wanita dipandang dan diletakkan di tahap yang tinggi.

Kila Lala berkata...

selamat hari wanita kak nea... :)

Nafira usof berkata...

Selamat hari wanita~

Elfirah LOng berkata...

Apa ye kita nak buat kak neolopah semperna hari wanita sedunia nie.......

QasehnyaRania berkata...

selamat hari wanita juga;)


QasehnyaRania berkata...

akak, nak tnya yg daun jambu tu jambu air atau jambu batu?

Ratu Hatiku berkata...

Selamat hari wanita :D

NzA berkata...

Selamat hari wanita.
Bangga dilahirkan sebagai seorg wanita.

nurbijen berkata...

selamat hari wanita.. dirimu sgt berharga :)

rohayu osman berkata...

selamt hr wanita sedunia...

aini shahroni berkata...

selamat hari wanita akakkkkk

Sura Mohd berkata...

Selamat Hari Wanita..Salam kenal..i follow..

Maria Menado~ berkata...

Bangge bangge.. hehe.

jadikan mereka contoh.. sekurg-kurnya jadi wanita terbaik dlm keluarga. hehe.

intanfirdaus247 berkata...

Selamat HAri Wanita,.belated dah..hehe