Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Sabtu, 16 Mac 2013

KISAH BENAR DI SEBALIK OPS DAULAT




KISAH BENAR DI OPS DAULAT dari sumber yang dipercayai.....

Beberapa hari ini..di media massa, kita disajikan dengan pelbagai tangkal yang dugunakan oleh penceroboh2 ini sebagai bekalan mereka di medan perang. Agak sukar nk percaya keberkesanannya...tapi mendengar sendiri cerita dari mereka..penulis cerita ini jadi terkesima. Nealopah pun..hehe. Ehh..serius ni. Bayangkan..anggota kita meronda dibawah pohonan sawit...mereka mampu terbang dan bergerak pantas di celah-celah ranting pokok. Tembakan dihambur bertalu-talu, sikit pun tak lut. Seorang perwira menceritakan bagaimana satu kelopak pelurunya dihambur, sedikit pun tak memberi kesan. Akhirnya ...dia yang mempunyai sedikit ilmu membenamkan peluru ke tanah,dan membaca beberapa surah Al-Quran. Peluru itulah yang menembusi tubuh penceroboh itu yang akhirnya menyembah bumi.

Itu belum kira bermacam kesan pelik yang dialami Perwira kita. Tak hairanlah bilamana semakin ramai perwira kita akan memastikan mereka sentiasa dalam keadaan berwuduk semasa bertugas, malah ada yang mula membawa al-quran kecil dalam poket. Bukan mereka tak buat sebelum ini...tapi tak sangka sampai begini keadaan musuh yang mereka hadapi....

Rakyat Malaysia....sama2 kita menadah tangan dan berdoa untuk keselamatan dan kejayaan mereka di sana.... insyaallah!


sumber : Fb Aii (Official)


P/S : Ada lagi blog yang tak sempat nk BW, minta maaf yer kwn2.... insyaallah nealopah cuba. Minggu ni bz dengan kursus. Hari cuti pun ada kursus dan ada juga kenduri menyambut menantu di rumah kakak ipar.

23 ulasan:

umi alya berkata...

akakpn lama tak singgah sini

Acik Erna berkata...

assalam nealopah..dari apa yang dialami tu kitabtau kan..berapa lama dah mereka merancang semuan ni..
Alhamdulillah pasukan tentera kita juga berilmu untuk menghadapinya

izan mama mia berkata...

ish...katanya mereka pun Islam..tapi...

Tihara berkata...

moga wira negara kita sentiasa dilindungi Allah...

izan mama mia berkata...

p/s..nnt minggu depan,..rempah tu sekurang2nya kena beli 2,..ehe

Ibu Lala berkata...

Moga pahlawan kita sentiasa dilindungi.

❤Kamsiah❤ berkata...

mereka takkan berani menceroboh tanpa ilmu penuh didada...
tp sepandai2 tupai melompat,menyembah tanah jugak akhirnya

KY berkata...

masyaallah...benar ni..doa sentiasa buat pejuang kita

whitecappuccino berkata...

nama je islam tapi mengamalkan ilmu begitu..

Kuazue Mohd berkata...

semoga kita semua hanya berpegang teguh dgn tali Allah...

Monyet Rimau berkata...

doakanlah untuk mereka!

- admins blog 3 dalam 1
http://blog3dalam1.blogspot.com/

join juga community kami di facebook ye
https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

eita berkata...

dasat jugak ilmu diorang...

QasehnyaRania berkata...

sama2 kita doakan


jom join ni, nk

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Sally Yatiey berkata...

Semoga wira negara kita sentiasa dilindungi..

CeqGu berkata...

ya allah semoga allah lindungi pahlawan kita. semoga allah lemahkan kekebalan musuh dan turunkan bantuan kepada pahlawan kita. amin amin amin ya rabb...

aTieYusof Family berkata...

Semoga pejuang2 kita sentiasa di lindungi Allah! mmg benar pengganas mengamalkan ilmu hitam..tu yg susah nak tumpas..tapi kuasa Allah maha besar..akhirnya pengganas rebah ke bumi jua..

NzA berkata...

Moga mereka sntiasa dibwah perlindungan n kasih syg Allah....

Chic Na berkata...

seramnya. mana aci main kuasa2 mcm tu. huhu..

mamawana berkata...

Assalam,

Takziah buat semua perwira yg telah gugur. Innalillah. Sedeh kan.

Nurul Aini berkata...

Meremang bulu roma kak..Allahuakbar..selamatkan pejuang2 negara kita disana. Selamat berkursus kak. Rindulah dekat akak..hehe.

Elfirah LOng berkata...

ini menunjukkan kuasa Allah yang akan mengagalkan segala cubaan yang penuh kejahatan ...

((: AYu :)) berkata...

pakai mistik jugak rupanya dorang nih...

intanfirdaus247 berkata...

Subhanallah..Ya Allah selamatkanlah pejuang2 kami di sana.Lindungilah mereka dari ilmu2 hitam ni...berikanlah kami kemenangan Ya Allah..Ya Allah jauhkanlah negara kami daripada org2 yng berniat busuk dan ingin memporak perandakan kami Ya Allah..