Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 29 Mac 2013

Radix Fried Chicken Kuantan


nealopah punye ni..yummy! 

Hari ni cerita pasal tempat makan lagi. Hehehehe... Radix Ayam organik Fried Chicken baru di buka semula di Kuantan. Kira dekat lah jugak dgn opis nealopah juga. Sebelum ni Radix FC ada di sekitar Terminal Bas Kuantan, tapi telah di tutup. Sekarang beroperasi semula Indera Mahkota 8 Kuantan. 

pinjam pic gugel 


Cik Elfirah Long bersama chicken chop nya



Pendapat peribadi nealopah bersama ahli mesyuarat makan semeja, ayam nya sedap, sama jer jenama tersohor pakcik rambut beruban tu. hehehe kalau beza pun dalam 5% jer. Black paper sos untuk chicken chop pun sedap. Paling sedap coleslow nya. Ayam nya jugak tak terlalu berminyak, sebab ianya dari ayam organik. Paling penting keluaran bumiputra, jenama muslim dan 100% halal.  Harga pun berpatutan. Jom kita support jenama halal Malaysia!!

22 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak, kat tmpt sheila ni ada satu kedai ni gak. baru je pagi tadi cakap kat suami nak try kedai tu. dia takut tak sedap je. hehhehe menu dia western je ke kak nea?

Cho Zila berkata...

sedap ker.. akak tak nah rasa sebab kat sini tak tauler adaker tak... memang kalau nampak akan ku sokong buatan bumiputera.. halal toyibban...

Maria Menado~ berkata...

nampak sedap.... tapi temerloh tak da lagi rasanye.. kalau naik kuantan buleyla.... hehe.

Farah Waheda Wahid berkata...

yummylicious...macam nak try jer...tapi jap terfikir kat KL or Selangor ada tak? ada kot... he he he...kakak nealopah telah membangkitkan selera saya di waktu pagi... hu hu hu...

❤Kamsiah❤ berkata...

pernah makan sekali kat sg petani..tp skrg tak pasti ada lagi ke tak

beberapa outlet HPA dah tutup kat kedah ni...

♥ Wina ♥ berkata...

yummy!

kat rumah pun ade branch nie..insyallah nanti leh try :)

Nory Zoulkefle berkata...

sedappp tgk ayam die...nampak rangup gituuu

Aziela berkata...

Pernah nampak di Kota Bharu, tapi tak pernah singgah. IM 8 yer? Nanti nak paksa hubby round dan cari..hahahahaha

Deqla Manjew berkata...

seksi betol deqla tgk ayam tu.. hahahaha....

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

errmm nanti boleh la try radix Fried Chicken ni...

Tihara berkata...

memang nampak setapp pun, asal la kat tempat akak takde..melepas :)

pinky berkata...

first time dgr ni...sejibik mcm kfc kan??? ada kat area kuantan jer ker???

Aisy Nasiha berkata...

saya macam pernah tgk di kb tapi tak pernah try.... kalau ada yang cakap sedap lain kali boleh cuba ...

eita berkata...

waaa..best nyer

Chic Na berkata...

kat sini pun ada tp belum pernah try. lepas ni kena try la.

adzairdawati makdara berkata...

mintak sikitttttttttt hehehe

Nurul Aini berkata...

Ohh..baru buka ye kak. Saya dengar ada dekat area utara je dulu. Kawan saya yang dekat kedah pun cakap sedap..Ala2 Kentucky Fried Chicken tu lah..hee. Dekat terminal ye..boleh pergi..hehe.

nik ros berkata...

nanti kalau nik jumpa cawangan kat selangor blh la nik singgah.

nak gak try.lg2 org bumiputra yg buat kan. harus support

el berkata...

el nah mkn RFC ni
ayam dia besar..cepat kenyang
el mkn ritu kat kedah
penang xde lagi
sedap tu sedap
tp sedap KFC lg kan hahahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

penah try skali radix fried chicken ni

jubahcantik berkata...

salam sis....rfc ada surau x?ada wifi x?tutup jam berapa?tq