Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Isnin, 4 Mac 2013

Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) di Kuala Pahang Pekan Pahang




1 Mac 2013 baru-baru ni nealopah, afzan dan Elfirah Long mewakili jabatan i olls pergi ke Perasmian RTC di Kuala Pahang Pekan oleh PM . Mesti kawan2 lately selalu dengar RTC ni di TV @ radio kan sekarang. Sebenarnya Nealopah pun baru jer tau. Hehehe.. Ok lah nealopah cerita lah serba sedikit tentang RTC.
RTC ialah pusat kemudahan yang ditubuhkan untuk menggabungkan kampung-kampung yang bedekatan dalam pelaksaan xtvt2 bercorak nilai -tambah yang tinggi. DI RTC,penduduk2 tempatan akan dapat : 
Objektif :
Dengan pelaksanaan program-program ini, adalah menjadi hasrat Kerajaan agar masyarakat luar bandar lebih berdaya maju dan berdaya saing serta berupaya meningkatkan kualiti dan kuantiti produk mereka. Ia membolehkan produk tersebut dapat dipasarkan di seluruh negara dan akhirnya dapat menembusi pasaran eksport. Secara tidak langsung, pendapatan penduduk luar bandar akan dapat ditingkatkan dan seterusnya menghapuskan kemiskinan tegar dan mengurangkan kadar kemiskinan secara keseluruhannya.
sumber SINI.
Jom layan gambar2 yang sempat nealopah ambil.


Kain murah2...pempuan lah katakan, pantang nmpak kedai kain


Bangunan RTC

Buah apa ni yer? Lupa lah nama nya 

Teh Stevia pelbagai perisa

semangat nyanyi IM4U

Elfirah Long penuh semangat patriotik nyanyi lagu IM4U

Kios bergerak MOF

Permandangan Kuala Pahang




25 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bagusnya

NinaAz berkata...

Memula bc igtkan elfirah loy. Hihi

Zamani Abe berkata...

lm tak pergi pekan..

Elfirah LOng berkata...

Nina az hehehe e... ini baru punya elfirah long

kak neo lopah , tapi yg sadisnya kan x dapat nak masuk kedai kain satu malaysia... hehehehe..... and x dpt sim card 1 malaysia hehehehe

Falsya berkata...

wahhh, bgs laaaa..

Kesuma Angsana berkata...

bagusnyer join aktiviti2 mcm ni !

((: AYu :)) berkata...

lorr... aku sokmo x de name aktiviti mcm nih.. :(

((: AYu :)) berkata...

lorr... aku sokmo x de name aktiviti mcm nih.. :(

❤Kamsiah❤ berkata...

buah honeydew tu...sedap jika dibuat jus..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

bestnyer join2 aktiviti gini...

Tihara berkata...

bestnye nealopah, sayang tak dapat join sekaki dua :)

Chipsmore berkata...

baru perasan, lagu ni best laaa...

el berkata...

wahhh kedai 1 msia pun ada..
nk2 rya ni berbaloi la kot hehe

Nurul Aini berkata...

Wahh..bestnya..ada juga ye. Hehe..semangat2.. Cantik lah pemandangan kuala pahang. Nak pergi sanalah..Duduk je pahang berjalan dekat pahang pun tak habis lagi ni.hehe.

aTieYusof Family berkata...

Bagus ada RTC ni.. boleh lah penduduk luar bandar memajukan ekonomi mereka..:)

Chic Na berkata...

kat cni pun ada rtc tp blum pernah pegi lg. huhu..

ANIM berkata...

RTC pekan dekat ngan kuala pahang ya..cantik pemandangannya..
RTC gopeng lak..kat tepi highway

Cho Zila berkata...

nak singgah yang kat gopengtu.. kalau balik kampng duk lalu lalang tak tersinggah... next balik kampunglerkean... cam bestjer..

Amanda Suria berkata...

salam Nea lopah ..thanks drop by to my blog..membalas kunjungan di sini sambil follow..

mama aryan berkata...

wah meriah nampaknya tu

Mar Haini Abdul Rahim berkata...

hihi besnye ade kwn nm elfirah, kt minar elfira loy ala2 gitu.. hee. oh bes la ade rtc ek, kire cm one stop centre la ye.. akak org phg jgk ye :)

Cik Aini berkata...

best la aktiviti mcm ni..bleh luas pengalaman..erkk kalo yg bab2 kain tu mmg lah kan..dah namanya pun pompuan :)

QasehnyaRania berkata...

mmg terbaek kan..

singgah jamu ikan kaloi makan :)

nini berkata...

bestnya kalau dapat sama2 p pesta cam tuh...=D

Maria Menado~ berkata...

xpernah pegi pekan... wpun org pahang.. xde sedara mara di sana lagipun. hehe. sobs.