Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 28 Mac 2013

Nasi Kukus Juna Kuantan


Nak makan kena beratur dulu...sebab nasi kukus ni memang ramai peminatnya.


Minggu lepas tengok Jalan-jalan Cari Makan, Iqram Dinzly makan nasi kukus ilham di Damansara. Kebetulan hari jumaat masa shooting, Iqram pakai Jubah ...hemsem sangat! hehehe... Hari ni nealopah nak cite pasal nasi kukus Juna kat Kuantan. Nasi kukus ni antara yang tersohor di Kuantan. Kombinasi rempah utuk ayam goreng tu yang jadikannya sedap. Ehh..lagi satu kuah dan sambal nya pun sedap.

Nealopah pergi jumaat lepas, nealopah pergi 3 orang. semua pilih peha ayam. Nealopah punya air durian belanda, yang pink tu air bandung soda, lagi satu tu teh o beng. 

Harganya cuma RM6 !  

Kalau kawan2 datang ke Kuantan, bolehlah mencuba nasi kukus ni. Kalau tak silap nealopah, nasi kukus ni ada 3 cawangang,*speaking ganu skett! pertama berhampiran Kolej Shahputra, Food Court Jungle dan yang terbaru di India town  berhampiran East Coast Mall. 

P/s : Terima kasih kawan2 yang sudi komen, saya masih belum dpt nk BW sepenuhnya. Masih bnyk kerja yang perlu di siapkan. Insyaallah hujung minggu nnti nealopah datang yer! 



27 ulasan:

pinky berkata...

nanti nak share nasi kukus jugaklh... kat subang perdana...huhuhu...

♥ Wina ♥ berkata...

wina pun suke nasi kukus nie..dah mcm cendawan tumbuh dah kat KL nie ehehehee

sedap!

aTieYusof Family berkata...

Sedapnya! sy mcm tak pernah plak makan nasi kukus ni..hehe..
InsyaAllah klu ke Pahang nti boleh singgah sini kot..:)

jeBateja berkata...

ada beza ke dgn nasi biasa...?

intanfirdaus247 berkata...

mak aih sedapnya lopahhh...
3 cawangang?? banyak tu..mesti kayo kan tokey dia..nak jadi kayo gak la ..ermmm nak niaga nasi goreng je leh? ehhehe

Nurzakiah Hanum berkata...

ada beza ngan nasi ek

Aziela berkata...

Hari tu akak pergi the Jungle juga, tapi makan Nasi Arab. Hubby makan Nasi beriyani. Next time bolehla kalau nak try kot.

Cho Zila berkata...

dari dulu memang nasi lemak kukus lagi sedap punya... kuantan jauhtu..

nea lopah berkata...

Bezanya..nasi tu d kukus. bukan d tanak mcm kat umah kita tu. JaBateja.

Deqla Manjew berkata...

sedapnyeee... lapar la pulak.... ;p

nea lopah berkata...

ganu tegar ni kak intang!

Kesuma Angsana berkata...

menarik ni.. tq juga singgah blog KA yer

Tihara berkata...

dah lama tak makan nasi kukus..
sedap ni :)

nurbijen berkata...

sedapnya nasi kukus... mmg part yg sedap tang ayam goreng dan kuah tu, kan?

KY berkata...

KY memang suka nasi kukus, nanti ke kuantan nak kena cari tempatnya nak rasa juga

Chic Na berkata...

nasi kukus memang sedakk.. tetiba speking ganu gak. hehe..

zulaikha megat berkata...

insyaAllah klu ke kuantan ..akan ku terjah kedai ittewww..bila tahun? daku sendiri pun tatau...hehe

zulaikha megat berkata...

eh..apsal kak zu komen jadi tulisan biru sekerat tu...

are_lin@yu berkata...

wahh msti sdap ni..beratur tu.hehe

tenku butang berkata...

Nasi kukus... x pnh mkn lagi.. hu3.. teman ni susah nk cuba sesuatu yg baru.. (kecuali dipaksa n ada tu jea depan maa.. )

Maria Menado~ berkata...

lame lagi baru pegi kuantan ni.. padahal dekat je kann.. hehe.

Aisy Nasiha berkata...

Ooo sedap nampaknya.. Aritu saya balik kg sekejab sangat..tak sempat nak pergi makan nasi kukus...

Zamani Abe berkata...

bestnye tgk menu tu... lapar2

Nurul Aini berkata...

Ohh..sedapnya...hehe..Akak busy ye..Selamat bekerja. ^_______^

nik ros berkata...

ayammmm...sedap tu..harga pun murah jea.

umi alya berkata...

lama dah tahu tp tak jumpa2 lokasinya

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak sedapnyerrr