Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Isnin, 25 Februari 2013

100 Citarasa Blogger



Jarang jugak nealopah ni membeli majalah2 masakan, maklumlah bukan nya rajin sgt memasak. Kalau memasak pun yang simple2 jer. Paling senang dan jimat klik jer di  blog2 masakan.

Kali ni memang teruja nak beli, sebab dari last month dah cari majalah Rasa edisi Mac 2013. Akhirnya berjumpa jugak di koperasi opis. Bukan nak tengok resepi sangat , tapi nak tengok CIK MAT GEBU. dari Blog Dapur Tanpa Sempadan. Kali ni majalah Rasa bnyk cerita tentang Blogger2 masakan yang tersohor.

Tumpang bangga lah jugak sebab blogger2 mula mendapat tempat di majalah2. Kalau dulu asal keluar majalah mesti nak retisss ke celebriti jer kan? Ok lah cite panjang2 pun tarak guna, nealopah pun baru tengok2 mcm tu jer.

So sapa nk tau apa citer dalam majalah ni tentang Blogger2 masakan...jangan lupa beli yer...RM7.00 jer pun. hehehe...


 Kak Azlita dari Blog Azlita Masam Manis



 Tu diaaa CMG, selama ni tengok Tiffin biru nya aje.
(sajer d blurrr kan)


update *
Tak sempat nk taip ptg tadi sbb kalut nk balik dr opis. Blog DTS mmg dh lama nealopah ikuti, walaupun silent reader ( kalau komen pun idok nye layan kite blogger cabuk ni )  bnyk juga resepi yg telah nealopah cuba, ada yang sempat ambil gambar, ada yang tak sempat.

Cuma apa bezanya blog DTS berbanding yang lain adalah resepi yang pelbagai dan juga simple tapi alhamdulillah sedappp. Bahasa yang digunakan mudah nak paham terutama nealopah yang baru2 nk belajar ni. Apa yang penting sekali setakat ni semua yang di cuba menjadi...

Terima Kasih yer Cik Mat atas perkongsian anda. Semoga CMG sentiasa di beri kesihatan yang baik dan kelapangan masa untuk berkongsi ilmu bersama kami semua.



21 ulasan:

Nurul Aini berkata...

Hehe..tumpang bangga jadi blogger..tapi betul lah tu kalau dulu artis je kan. Murah je ye masalah ni..biasalah majalah masakan cecah 12-13 ringgit. Boleh lah beli satu untuk mak. Mak selalu request nak majalah masakan.

♥ Wina ♥ berkata...

waaa teringin gak nak tgk Mat Gebu hihihiii...

Mieya Atiera berkata...

Wahhh, untunglah kan. Blogger selebriti.

Zamani Abe berkata...

blogger sekarang mendapat tempat..hehe

❤Kamsiah❤ berkata...

mat gebu..ita ..mmg terlebih layak..tumpang bangga rakan blogger masuk majalah.:)

Chic Na berkata...

selalu jgk cari resepi kat blog dapur tanpa sempadan tu. mmg best2..

NinaAz berkata...

Kak itaaaa. My idol. Hihi. Nk kena beli nihhhh

Fizi Zaidi berkata...

suka..suka..

Harith Iskandar berkata...

bagus jg bloger, kalau asyik artis je bosan.dh la prasan glamour..ehehe :p

CeqGu berkata...

Psssssttt cikgu pun beli jugak sbb nak tgk mat gebu kikiki

azieazah berkata...

Tahniah buat mereka. Syabas!

Kalu dah wajah masuk majalah dan dijual seluruh negara, tak perlu dah nak blur pun. hehehehe

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Tahniah buat mereka..selalu juga masuk blog dapur tanpa sempadan cari resepi..^^

intanfirdaus247 berkata...

skrg blogger pon dah boleh glmaer dr retiss..hanis zalikha tu pon dh glamer..cam dulu2 dj radio x da org nak pandang pon. la bukan main glamer lagi depa

Mat Gebu berkata...

Segan dah ni....nak sorok muka pun dah tak boleh, yea tak...Terima kasih <3

Aisy Nasiha berkata...

saya suka resepi puff dan pasta CMG ni.. penah try beberapa kali, memang sedap... dia pun bagi tunjuk ajr lengkap utk masak, jadi rasa mudah faham bila jadikan panduan...

NoEn berkata...

tahniah buat mereka...now media dah pandang kat blogger...hehe

Kesuma Angsana berkata...

not badlah harga pun ok !

ayut berkata...

Mat Gebu...mmg tkenal dh gan perkongsian resepi kat blog...ayut ad mjlh mcmni tp 50 resepi jer..tu pon selak2x jer..bt dok jgk =.="

QasehnyaRania berkata...

wah..bestnya ;)
saya pon tak pernah dapat kunjungan beliau.. huhu

najwa khatib berkata...

Wahhhh, cik mt gebu komen, cayalahhhhh. Best3

Elfirah LOng berkata...

eeeeeeeee x kira nak dengki juga, tapi dengki positif hheheheh