Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Ahad, 10 Februari 2013

Keretapi Ekspres Sinaran Utara tergelincir



sumber gugel



Memandangkan Nealopah ni tak kemana-mana, duk melepak kat kampung jer, kampung pun dekat jer dari rumah sendiri..hahahaha. Habis semua rancangan TV nealopah tengok. Semasa menonton berita semalam kesian nya penumpang2 yang hendak balik ke Kampung terkandas gara-gara gerabak Keretapi Sinaran Utara tergelincir di Kilometer 13.50 antara Bukit Mertajam - Simpang Ampat kira-kira jam 3 petang.

Info yang nealopah dapat dari Berita Harian, penumpang keretapi tersebut  seramai 183 orang, gerabak nya tergelincir tidak pula di maklumkan sebab musababnya.  Cuma berlaku kebakaran kecil akibat kegelinciran tersebut. Tiada berlaku kecederaan atau meragut nyawa. Syukur Alhamdulillah.



11 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

semoga mereka yang berada di atas keretapi tu selamat...dan dalam keadaan baik2 belaka...

~Cik Viva~ berkata...

menakutkan laa..

❤Kamsiah❤ berkata...

antara banyak2 pengangkutan awam..keretapi dilihat yg paling selamat...

najwa khatib berkata...

Dlu mse blaja slalu sgt naik ktm tp alhamdulillah nsb baik xpnah jd ppe, tkjut gak dga brita ni, nsb baik xd spe yg cdera

EH - Ekslamasi Holistik berkata...

Follower #224.
Syukur, tak de yg meninggal dunia...

RedRose berkata...

Alhamdulillah tidak melibatkan kemalangan jiwa. mesti sendu je masing2 rasa terkandas nak ke kampung halaman. T__T

Izzah Haneefa berkata...

tulahh.. dulu saya duk b.mertajam takda pulak semua ni..
dah takdir kan..

#salam prkenalan :)

Chic Na berkata...

tgk jgk dalam berita. menakutkan je nak naik ketapi.

Nurul Aini berkata...

Masuk blog akak ada lagu..aaah, romantik je feeling malam-malam ni..hehe.. Tapi jarang kan kita dengar keretapi ni kemalangan. Risikonya kurang. Ye lah, tak macam kenderaan lain. Kalau terjadi pun sebab2 landasan. Saya suka naik kereta api.. Teringat kecil2 dulu, balik raya.

Elfirah LOng berkata...

NAsib baik , zaman firah naik train x pernah jadi mcm nie,, cuma train pernah langar org mati tido atas landasan hehehehehe.... lagi power kan ...tido atas landasan

intanfirdaus247 berkata...

ish takut lak rasa..kak intan ni selalu juga travel alek kg nek ketapi...naseb x ada apa2 kat semua penumpang