Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Selasa, 19 Februari 2013

Amah Dera Hareez : 15 tahun Penjara




Satu Malaysia dah tahu tentang Isu hangat ni... semua lapisan masyarakat mengecam perbuatan amah yang tidak berperikemanusiaan ni kan? Mmg tak dapat bayangkan kalau anak kita yang d perlakukan sebegitu. Semoga Allah menyelamatkan adik Hareez. Sayunya hati melihat anak kecil diperlakukan seperi anak patung yang tidak bernyawa. Berita yang nealopah dari Utusan Online:


KUANTAN 19 Feb. - Seorang pembantu rumah warga Indonesia dijatuhi hukuman penjara 20 tahun   selepas mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan melambung dan menghempas bayi berusia 4 bulan.

Tapi dari sumber yang boleh dipercayai mengatakan amah terbabit dihukum 15 tahun penjara atas tuduhan berniat membunuh. 





26 ulasan:

Falsya berkata...

alhamdulillah..

ingat lagi dulu kerajaan indonesia kate org malaysia kejam suke dera org dieorg..abistuh yg dieorg plak duk kejam ngan anak2 org pulak mcm mana..

Nurzakiah Hanum berkata...

bagus2

Nieyl berkata...

Alhamdulillah...
bgs la klu dpt pengadilan cmtu...
seriau la bler pk2 balik nak amek amah nie kan...

Anne Rihann berkata...

tak silap dgr berita baby tu dh masuk icu :(

Elfirah LOng berkata...

PAdan muka, baru tau jangan main2 dengan keadilan malaysia dan ketelitian rakyat malaysia... ini kalo Elfirah Long yang menghakimi lagi teruk .... penjara 20 tahun , tapi kena duduk penjara INDONESIA, sebab kalo duduk menjara malaysia, menghabiskan duit kita bagi dia makan dan minum, (ingat senang2 nak makan free ke).

PAstu lagi satu buang negeri,, diharamkan keterunannya jejak kaki ke bumi malaysia...HAHHAHAHAH,,, baru berbaloi2....

Fiza Rahman berkata...

Padan muka dia. Elok kita lambung dia dulu macam dia lambung baby tu, pastu baru sumbat dlm penjara.

umi alya berkata...

15 @ 20 tahun? confius..

Kakzakie berkata...

Pada kakak macam tak setimpal banding sekarang Anakanda Hareez sekeluarga sedang berduka menanggung risiko besar...

NoEn berkata...

15 tahun kan sebab hukuman jalan serentak untuk 2 pertuduhan

ps: comey header baru ;)

izan mama mia berkata...

nampak lain rupa blog nie,,,,,tukar baju ker?,,

sedey tgk baby tuu,,,geram kat minah endon tuu,,jahat !!

nea lopah berkata...

15 tahun sebenarnya Umialya. sy mengikuti prosiding kes ni.

betul tu NoEn, sbb 2 pertuduhan di bicarakan serentak.

izan...tukar tudung jer...hahahaha

Kawan2 jom kita lambong bibik tu masuk dalam jail. hahaha

❤Kamsiah❤ berkata...

tak pasal2 dok 'dalam' 20 th...

❤Kamsiah❤ berkata...

oppss..header baru ya..:)

Aziela berkata...

Akak tak puas hati. Sebab baby tu sedang kritikal sekarang. Kalau baby tu meninggal, amah tu juga harus ikot!! Ishh..akak marah nie...

el berkata...

el xleh tgk video tu..xleh hati xkuat..nti ngis2 tgk..
sian bby tu..huhuhu
sib bek bb tu xde pape

MulutPayau berkata...

Cantiknya header baru...,!!!!
Akak pun gerammmm sangat kat amah tu....jahat betul...

shameel Iskandar berkata...

mula tgk video amah lambung budak tu rasa nak sembelih jer amah tu.. mmg tak berperikemanusiaan lepas tu buat alasan sakit mentakl plak.

Chic Na berkata...

macam tak setimpal je hukuman dia. kesian hareez. :(

najwa khatib berkata...

Kjam nye amah tu, ad skit mntal la tu

Harith Iskandar berkata...

mmm akhirnya balasan diterima

Nurul Aini berkata...

Sakit sangat hati..rasanya nak tambah lagi hukuman tu,,50 tahun..haa..ambik kau amah. Kejam sangat..kesian baby tu.

Kesuma Angsana berkata...

dah terima pun hukumannyer.. cuma doakan baby tu aje !

mama aryan berkata...

jom kita lambung bibik tu..biar dia rasa mcm mana kena lambung..

ayut berkata...

20 tahun...mmm..pasni jg sndrik la bru tak risau..mcm2x skrg... ==!

QasehnyaRania berkata...

semoga jd pngjaran pd yg lain

intanfirdaus247 berkata...

kesian..x leh tgk video tu..tak sanggip..t tgk juga akhirnya..