Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Jumaat, 15 Februari 2013

Kisah Jiran sepakat

 Si kakak  baju merah darjah 2, adik tu pulak baju warna cream 4 tahun

Last week En Asben duk memesin rumput dan mencangkul2 belakang rumah, tanam semula pokok2 serainya yang dah tua ganyut tu... hahahaha...lagi pun lalang dan serai pun dah serupa, Nasib baik tak tersalah ambik. hehehe. Nealopah yang baru balik keje ni sekadar menjenguk dari pintu dapur sebab nk memasak lah pulokk. 
Tak ada yang special pun xtvt petang2 sekadar nk mengeluarkan peluh, cuma keterujaan nealopah melihat anak2 jiran yang sudi bersungguh2 membantu en asben tanpa disuruh. Baiknya diorang ni, sama mcm ibu & ayah nya jugak. Selama berjiran dengan mereka memang hubungan kami rapat. Cuma di sebabkan komitmen kerja, ada masanya kitorang tak dapat nk berbual2 lama, tapi cukuplah sekadar bertegur sapa. 



Cik bieha ni sampai longkang jalan pun dia nak sapu, terlebih rajin


  P/S : Terima kasih daun keladi yer anak-anak.. siap menyapu ni nealopah ajak mereka menjamu selera makan nugget dan minum ribena.



17 ulasan:

izan mama mia berkata...

wah..rajin2...

umi alya berkata...

rajinnya

aTieYusof Family berkata...

Saling bantu membantu di kalangan anak2 mmg patut digalak kan..
InsyaAllah sifat itu akan dibawa hingga dewasa..:)

QueeN TerataI berkata...

baguslah kalaua da jiran sepakat mcm ni..

Falsya berkata...

rajinnye..bgs betul anak2 jiran kat situ..ringan tulang...

ariana berkata...

apa yg penting..kerjasama..hehe..
Dpt ribena, hilang lah letih ank2,bertenaga semula..:)

Nafira usof berkata...

beruntung haaa dapat jiran yang baik cam nih..:)

Fiza Rahman berkata...

Best dpt jiran mcm ni. Saya masih tak kenal jiran saya lagi. Hanya berbalas senyuman jer...huhuhu...

iima ❥ berkata...

rajin rajin hehe

NzA berkata...

bagus3X..kecik2 dh nmpk sikap ringan tulang......

Kesuma Angsana berkata...

bagusnyer kalu ada kesepakatan macam ni

Brebes VS Lamongan berkata...

met sore sobat salam
kenal'y dari blog
sebrang. Klu ada waktu
mampir d tmpt ane
sobat Untk menambhkan talslhtrmi yang lbih baik d dunia blogger atau dunia maya hehe

nik ros berkata...

bagusnyer.budak kecik lagi dah ada sifat suka tolong menolong,

Chic Na berkata...

rajinnya. dpt upah nugget & air rebina lg. cikna pun nk tolong lah. hihi..

nurbijen berkata...

sedapnya nugget dan ribena... bieha dah terkeluar kawasan tu... xpe, yg penting dia pandai cari sampah :)

najwa khatib berkata...

Wahh mkn nuget n minum rbena, yummy nye! Msti bdk tu snggup je tlng ari2, hehe

intanfirdaus247 berkata...

rajinnya depa.....