Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 28 Februari 2013

Siapa Neelofa pada Nealopah

 Neelofa semasa zaman kanak-kanak



Jawapan nya 'Ini semua poyo!' Hahahaha... tak ada kena mengena pun, NEALOPAH ni sekadar peminat yang mengikuti perjalanan seni Neelofa. Neelofa orangnya cantik manis,mek kelate lah katakan, petah dan mempunyai aura tersendiri. Beberapa bulan lepas masa mula2 nk aktif bebelog pikir2 nama apa lah nk guna utk nampak unik sikit dari blogger lain. Tetiba terlintas nama Neelofa tapi d beri nafas lama jadilah NEALOPAH, awal2 tu ramai jugak yg komen tentang penggunaan nama NEALOPAH ni. Tapi setelah beberapa bulan ni alhamdulillah kawan2 blogger dh bole terima kot koPOYAan aku memilih nama NEALOPAH ni.


SERBA SEDIKIT TENTANG NEELOFA :

Nama penuh: 
Noor Neelofa Mohd Noor 
( Maksud nama  Neelofa yang bermaksud cahaya bunga biru)

Panggilan:
 Neelofa atau Lofa

Tarikh lahir: 
10 Februari 1989

Asal: 
Pasir Mas, Kelantan (Ibu kacukan arab dan Pakistan dan sebelah bapa melayu.)

Keluarga:
 Anak ketiga daripada sembilan beradik

Pendidikan:  
  • Keputusan 5A dalam Ujian Penilaian Rendah (UPSR), 
  • 8A untuk Penilaian Menengah Rendah (PMR)
  • 10A bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). 
  • Menamatkan A Level di Kolej Damansara Utama (KDU). 
  • Pelajar jurusan Perniagaaan yang mengkhusus dalam Perdagangan Antarabangsa dan Pemasaran di Sunway University College, Petaling Jaya Selangor
Suweett Neelofa bertudung

Pelakon Iklan: 
 Nokia, Silky Girl, Fair & Lovely dan F&N Fruit Tree

Klip Video: 
Kau Bukan Aku nyanyian Tilu

Filem: 
Azura (versi baru), Lemak Kampung Santan, Pak Pong, Saya Amat Mencintaimu (SAM)

Drama: 
Kasih Najihah, Tahajud Cinta, Kitab Cinta, Lara & Jiwa.

Pengacaraan: 
Paparazzi, Sekolahku Hebat, Nona & MeleTop

Pencapaian: 
Juara Dewi Remaja 2010

sumber :
Klik SINI


Psssttt : girlfriend Hans Isaac! Katanyerr...



MAAF YER KAWAN2, TAK SEMPAT NK BW ARI NI SEBAB DARI PAGI ADA SEMINAR FATWA DAN MUAMALAT ANJURAN JABATAN MUFTI NEGERI PAHANG. INSYAALLAH MALAM NI NEALOPAH DATANG ZIARAH, SIAPKAN LAH YER TEH DAN KOPI. HEHEHE




30 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

ok :)

Kesuma Angsana berkata...

dia ni beauty with brain but KA x brp lah minat sngat even dia senegeri dgn en hubby huhuhu

nea lopah berkata...

Sedara ke KA? hehehe

Kuazue Mohd berkata...

nealofa or nealopah or nealompat..ekejeke..sila 2 datang..tak dak ayaq..tikaq..toto..cek jamu naaa..mai la naaa...

Aina Areen berkata...

wahhh. pandai ghupenye neelofa ni :D

nea lopah berkata...

Beautiful n brilliant..

izan mama mia berkata...

hai.. :)

Fiza Rahman berkata...

Suka juga tgk neelofa ni.

Nafira usof berkata...

hehehe.. al-kisahnye.. memula terkejut jugak ngan nama tu.. manalah tau kan~ neelofa betol.. ahaks~

Rahmad Mat berkata...

hampir sama nama diaorang..

skrg ni neelofa kena isu baru lagi iaitu isu ketiak...

❤Kamsiah❤ berkata...

ooo..kiranya lain mak,lain ayah la ya neelofa dgn nea lopah hehe

Kila Lala berkata...

beautiful with brain :)

Nurul Aini berkata...

Hoho..saya minat Kak Nea lopah je..Nealofa? err.......krik krik..bunyi cengkrik..hehe.

ANIM berkata...

otak bijak, muka cantik..
tapi kak tak ikuti sangat dunia artis ni, heee...
sekadar tau nama je..

NzA berkata...

oooooo...kisahnya...mmg unik nama nealopah tu....hehehe...

neelofa tu sekampung dgn akak..kami sama2 org pasir mas. Makcik dia classmate akak masa form 1-3 n cousin dia kawin dgn cousin akak...pjg lak crite akak...ngee...

Chic Na berkata...

tu la alkisah namanya ye. comel jugak nama nea lopah. bunyi mcm notty je. hihi..

Tihara berkata...

akak panggil awak nea je takpe kan..janji mesra..nealofa mmg sweet macam awak juga :)

cik nana berkata...

hebat aihhh neelofa nii..

nik ros berkata...

dia ni mmg pandai.rasanya family dia mmg result exam semua bagus2.

dah la family semua cantik2.mak dia sampai ke nenek pun cantik lagi

Hatimi Tahirruddin berkata...

belum berkesempatan jumpa neelofa secara live lagi...nealopah pon ni baru first time masuk blog dia...hehe :P

Aisy Nasiha berkata...

hehe. patutla nama alal2, peminat neelofa rupanya... tgk cik bieha yang cun tu, sesuailah... semua pun comel, neelofa, nealopah dan cik nieha ni..

azievee berkata...

Amboi pandai nyer Lofa nie seiring dengan kecantikannyer...

Masya berkata...

hihihihi.. pertikaian itu biasa.. nama saya pun di pertikai jgk ingat masya londoh errrkkk.... padahal bkn pun...

Nurul Husna berkata...

akak mmg minat neelofa yer :)

Mar Haini Abdul Rahim berkata...

ohh peminat setia neelofa rupenye.. hehe bes gk diberi nfs baru, nealopah hihik.. bdk pndai ek dia, muke pn cun. tp sy xminat die :PPP

Elfirah LOng berkata...

neo lopah pulak mcm mana

Cinta Misteri berkata...

beuty with brain.....
dpd neelofa, baik syg kat nealopah, ada gak pekdah. dpd neelofa, CiM lbh suka fazura (takdekonomongono)

dtg laman CiM buat laaa mcm umah sndiri yepppp

Cheq Kaq berkata...

si cantik manis neelofa! si cantik gebuss neolopah!ahaksss...;p

intanfirdaus247 berkata...

errr..ingat buat cerita pasal lopah..buat la entry pasal biodata lopah lak

Mimie Najib berkata...

ingt tadi akk bersedara..baru nak minta sain..hahaa..

sy pun suka tgk neelofa ni..nak2 dalam lakonan, kalau dia ni jnis sempoi2..mcm kena je ngan diri dia.. :)