Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Ahad, 24 Februari 2013

Darah manis bukan kencing manis


Hari ni nealopah menghadiri dan meraikan majlis pertunangan anak sedara sebelah en asben dengan pilihan hatinya. Tapi tak dapat nk tengok bakal ahli keluarga baru kami sebab tuan badan tak hadir.....tk perlah, nikah nnti tengok lah puas2. Hehehehe. So, tahniah lah yer Cik Nurul Ashikin @ pnggilan manja dlm family yoyo. Semoga selamat sampai ke jinjang pelamin.Kalau ikut perancangan, diorang ni akan nikah pada bukan April nnti. 

Orang kata, alam pertunangan ni 'darah manis', macam2 dugaan akan di tempuhi. Betul ke bohong ? Pengalaman kawan2 pula mcmane ? Cer citer...cer citer....

25 ulasan:

NinaAz berkata...

Tak de pengalaman darah manis. Sb tak tunang. Hikhikhik

umi alya berkata...

ylh.. org2 tua kt cenggitu, kita ikut ikot jer..

Chic Na berkata...

ye kot sbb selalu dgr org tu cakap. untungla tunang sekejap je. :)

Harith Iskandar berkata...

tahniah, tunang xper lagi kalau putus pun...sbb br tunang je pon

QasehnyaRania berkata...

betul tu.. ingt darah manis ape la tdi tgk tajuk n3..hihi

saya ,masa bertunang pernah xcident..huhu

Farah Waheda Wahid berkata...

masa tunang tu lah banyak dugaan yang datang...kalau x tahan... alamatnya... susah ler nak bertahan...

bukan setakat masa bertunang jer kak...masa bercinta pun sama... darah manis...macam2 yang timbul...

eita berkata...

tak rasa manis nyer pun masa bertunang ni..
heheheh

rohayu osman berkata...

selamt bertunang empunya badan... harap kekal hingga ke jinjang pelamin and sampai ke syurga.. In Sha Allah.. amin

Aisy Nasiha berkata...

wah, ada yang buat majlis weekend ni, selamat bertunang dan semoga panjang jodoh...

saya dulu pun tak ada bertunang, mmg takleh nak komen pasal ni... but, what ever, kena jaga diri walau apa status kita, kan?

nik ros berkata...

tak tahu sebab tak bertunang.maybe btol kot. sebab tu ayah nik tak galakkan anak2 dia bertunang.kalau dah nak sgt, kwen terus..haha

❤Kamsiah❤ berkata...

semuanya terpulang pada diri kita sendiri...nak layan dugaan,nak mengalah pada cubaan..atau tetapkan hati dan iman..

jeBateja berkata...

Masa bertunang...den tak pernah plak rasa ada dugaan...biasa jerk...ahakz

Falsya berkata...

selamat bertunang yoyo...april???..dh xlama dh la tuh..;)))

pinky berkata...

selamat bertunang ya....

izan mama mia berkata...

slmt bertunang...dan dugaan masa bertunang mmg mencabar

NoEn berkata...

tahniah

azieazah berkata...

Darah manis tu disebut orang tua, sebab banyak dugaan sepanjang tempoh bertunang.
Sebab tu depa selalu nasihat, jangan bertunang lama-lama.

Kak Azie bertunang sehari saja.

LiYa HaNiF :: berkata...

alam bertunang memang sll org kata darah manis... hehe

Nisah Idham berkata...

oo kak NeaLOpah. nisah datang ni, bawak tapak kaki. tumpang sekaki nak komen boleh tak ??

1. haishhhhh rindu bertamu di kalbu nak jenguk umah akak ni. tp xde masa. ni baru byk masa.

2. rindu kat akak & cik biehah ni. dak tecik ni sihat ke?

3. oo ye , Nisahnye darah ni, ternyata manis lagi. buktinye ? Nyamuk masih mengigit nisah sehingga ke hari ini. miahahhahaha

4. Nisah nak sambung berkampung kat umah oghang lain. bai akak...

NzA berkata...

Tahniah...moga terus melangkah ke jinjing pelamin.....InsyaAllah.

Kesuma Angsana berkata...

slmt bertunang . mmg darah manislah ni !

Nurul Aini berkata...

Selamat bertunang.InsyaAllah sehingga ke jinjang pelamin. Saya pun selalu dengar org bertunang ni berdarah manis. Maksudnya jangan melebih2 kot..hahaha.

ayut berkata...

akui mmg byk dugaan...namun smga slmt distukan kelak ye bt si darah manis... :))

Elfirah LOng berkata...

NAk darah manis... x mau kencing manis.....

najwa khatib berkata...

Thniah, ank sdare pak atik yg mne c.su? Yg ad kdai mkn ke?