Sikit2 Lama3 membukit ;)

Kawan2 saya yang cute ;)

Khamis, 14 Februari 2013

Elfirah Long Kemalangan


Bukan elfira Loy eksiden yer!


Ramai yang tak kenal kan? Kalau Elfira Loy mmg lah semua kenal. Tapi yang ni Elfirah Long pemilik Blog impianzafirah.blogspot.com. Seorang blogger baru. Dia kemalangan di jalan Kuantan - Gambang berhadapan KIPSAS ( Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah ) petang tadi semasa balik dari kerja lebih kurang jam 5.35 petang. Beliau yang ketika itu memandu seorang dalam perjalanan pulang ke rumah yang terletak di Taman Tas Kuantan telah di langgar dari belakang oleh seorang penunggang motorsikal. 

Menurut yang menyaksikan kemalangan terbabit, Motorsikal tersebut di tunggang laju walaupun keadaan lalulintas agak sesak, senang kata sedang sedap cilok mencilok, ntah mcmane hilang kawalan terlanggarlah kereta Elfirah Long. Penunggang motorsikal tersebut rupanya budak sekolah form 5 dan cedera yang agak serius. Elfirah Long masih lagi dalam keadaan trauma, masa call nealopah ptg tadi pun dia teresak2 menangis. Kesian dia, mcmana lah pulak dia nak pergi kerja nnti, kereta dia rosak teruk.

Ini lah akibatnya kalau menunggang motor tak ikut peraturan, dahlah nk SPM tahun ni adik Oooiii ..! Menyusahkan orang pulak tu.. Kalau nk tunjuk bakat berlumba pun pergi lah ke tempat yang betul. Walaubagaimanapun Alhamdulillah tiada nyawa yang terkorban dalam kemalangan ini.
Sama2 kita doakan Elfirah Long kembali pulih dari Trauma.



18 ulasan:

intanfirdaus247 berkata...

YA Allahkesiannya dia..hope dia x apa2....yg kereta kemek tu x apalah nak wat cemana..yg penting dia selamat dan x apa2...nyawa x ada galang ganti

nea lopah berkata...

Betul tu kak..yg penting nyawa selamat.

Cik Tia berkata...

ya Allah kesiannya ...

CeqGu berkata...

Kesiannya.....
Psssstttt wah makin ramai blogger yg ada nama mcm retis hihi

NinaAz berkata...

Semoga elfirah cepat pulih dari traumaaa

ANIM berkata...

Saspen je baca tajuk n3..,hee..
Serupa tapi tak sama..

Chic Na berkata...

patutlah cam pelik. tgk pict tp nama lain. saje eh nk kenakan cikna. kikiki..

kesian kat kawan blogger tu. harap2 dia cepat pulih dr trauma. Alhamdulillah dia selamat.

najwa khatib berkata...

Laaaa kesiannya,moge kwn c.su tu cpt pulih dr trauma, kretanya rosak truk ke?

Falsya berkata...

ya ALLAH..kesiannyeee..kalau kite pun trauma dh...

tertipu sekejap bile baca tajuk..;)

azievee berkata...

Tipah tertipu...ingat salah tulih...elfirah long..hehehe...semoga kembali pulih yer...

Ratu Hatiku berkata...

Suspen jerk...
Ksiannya...tulah kdg2 sikap sesetengah pengguna jalanraya nie yg buat org xbersalah jadi mangsa.. Semoga Elfirah Long kembali pulih ya..

Nafira usof berkata...

alahaiii.. malang tak berbau kan.. kita dah cukup hati2, orang lain plak yang cuai.

redza berkata...

semoga dia kembali pulih. insyaAllah

mummy alisha berkata...

amboi.. nama retis uuu...

Elfirah LOng berkata...

Terima kasih kepada KAk Neo Lopah dan semua rakan-rakan blogger, sy setakat nie ok tiada cedera tapi , masih tergiang2 di telinga bunyi dentuman kereta kena langgar, kelajuan kereta baru 50km/j tapi dah nasib nak kena langgar juga. Alhamdulillah selamat cuma KEreta kesayangan CCS 2013, di dalam wad..... rakan2 semua firah akan masukkan pic kereta firah nanti , tapi tolong follow blog firah ye, sesungguhnya sokongan kwan2 dapat memberi semangat kepada sy untuk terus memandu
..http://impianzafirah.blogspot.com/

Kesuma Angsana berkata...

moga semuanyer ok ye !doakan saja

nik ros berkata...

kalau jadi kat nik pun mesti nik trauma walaupun bukan salah kita kan. dah la budak tu teruk jugak cederannya

budak2 ni kan. naik moto suka cilok. bahaya.

Anis Hayati berkata...

saya ingat elfira loy :))
tu lah pdh nya x bce tajuk entri btol2